Firmele cu datorii la stat nu vor putea să cumpere maşini şi tractoare prin programul ,,RABLA”

1135
rablaFirmele cu datorii la stat sau care au primit sancţiuni de natură financiară nu vor putea cumpăra maşini sau tractoare prin „Rabla“, potrivit ghidurilor de finanţare a programelor de stimulare a parcurilor auto şi de tractoare.

Astfel, sunt eligibile firmele doar care respectă obligaţiile de plată a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor către bugetul de stat, bugetele locale şi Fondul pentru Mediu.

Nu pot participa însă la programele respective persoanele juridice care au înregistrat fapte sancţionate de legislaţia financiară, vamală sau acte de indisciplină financiară, conform ghidurilor de finanţare. Documentele elaborate de Ministerul Mediului mai prevăd că firmele care vor să acceseze programele „nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului, nu se află în procedură de insolvenţă sau lichidare ori reorganizare judiciară sau în stare de faliment. Totodată, un solicitant persoană fizică nu trebuie să fie subiectul unei proceduri de recuperare a unor ajutoare de stat declarate ilegale şi incompatibile şi nici să fi primit ajutoare de minimis, pe o perioadă de trei ani consecutivi, de peste 200.000 de euro.
În ce priveşte programul de înnoire a parcului auto, beneficiarul poate să încaseze cel mult trei tichete valorice în cuantum de 3.800 de lei, în urma casării a maximum trei vehicule. Suma acordată prin programul de înnoire a parcului de tractoare poate fi de maximum 17.000 de lei, fără ca aceasta să depăşească 40% din preţul de achiziţie a tractorului nou. Măsurile de flexibilizare a programului Rabla luate anul acesta de autorităţi nu au ajutat la revigorarea vânzărilor auto. Cu puţin înainte de finalizarea programului Rabla, datele privind înnoirea parcului auto arată o rată de succes sub 50%. Astfel, din cele 60.000 de maşini disponibile, au fost schimbate circa 26.500 de unităţi, conform Administraţiei Fondului de Mediu.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here