Firme din Israel, interesate să retehnologizeze CEO și CEH

1204

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că a avut o întâlnire cu ambasadorul Israelului la București, spunând că acesta s-a arătat deschis unor cooperări între cele două state, mai ales în zona energetică.

Firme din Israel ar fi interesate să investească în retehnologizarea Complexului Energetic Oltenia și Complexului Energetic Hunedoara. ,,Am avut o întâlnire cu E.S. David Saranga, Ambasadorul Israelului la București, în cadrul căreia am discutat despre întărirea relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar și despre cooperarea pe care o putem avea în sectorul energetic și despre modalitățile în care România poate să beneficieze de experiențele Israelului în acest domeniu.
Totodată, i-am transmis Excelenței Sale că suntem deschiși și invităm companii israeliene să facă investiții în țara noastră. Vom păstra legătura pentru discuții ulterioare, care să se concretizeze în proiecte de dezvoltare în domeniul gazelor naturale, pentru întărirea securității cibernetice a sistemului energetic și în energie regenerabilă. Pe de altă parte, E.S. David Saranga a transmis că există companii israeliene interesate să participe în procesul de retehnologizare a termocentralelor pe cărbune, de la CEH și CEO”, a fost mesajul ministrului.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here