Firme din Gorj amorezate de sora CEO!

960

Mai multe firme din județul Gorj ori având un patron gorjean au câștigat, în ultimul timp, mai multe licitații în județul vecin, la Complexul Energetic Hunedoara. Grimex, Popeci Utilaj Greu și SC Deratoinvest 2012 SRL sunt câteva din societățile care au mare atracție către sora Complexului Energetic Oltenia, CEH, și prestează, de zor, pentru compania respectivă, la prețuri maxime. Firmele gorjene au licitat în SEAP pentru a livra produse și servicii la CEH. Spre surprinderea hunedorenilor, firmele gorjene ajung însă să câștige nu numai bani frumoși de la compania din vecinătatea CEO, ci au victorie pe linie, licitând chiar suma maximă pentru contractele scoase la licitație.

Astfel, pentru livrarea de piese de schimb pentru morile de cărbune tip MPS 212 aferente cazanului nr. 4 – articulații pendulare au fost depuse două oferte pentru un contract estimat la valoarea de 27.540 de lei, fără TVA, contract câștigat pentru suma de 25.860 de lei, fără TVA. Câștigătoare este firma Grupul Reparaţii Industriale și Montaj Excavatoare X SRL din Târgu-Jiu, adică GRIMEX. În ce privește însă contractul de furnizare piese de schimb pentru morile de cărbune tip MPS-212 aferente cazanului nr. 4 de la Sucursala Electrocentrale Paroşeni – linie de etanșare cu bucșă de ghidare – 3 seturi, GRIMEX a licitat singur și a luat la prețul maxim. Contractul a fost scos la licitație pentru 13.326 de lei și a fost câștigat la prețul de 13.320 de lei. Firma a lăsat doar 6 lei la preț și și-a adjudecat, fără emoții, contractul.

Preț maxim și pentru afaceristul Popeci!
Contractul de piese de schimb pentru morile de cărbune tip MPS-212 aferente cazanului nr. 4 de la Sucursala Electrocentrale Paroșeni – displacer și segment inel de vânt a fost, de asemenea, atribuit tot la cel mai mare preț estimat. Este vorba despre 73.091 de lei, fără TVA. Contractul a fost câștigat acum de o firmă din Dolj, mai exact cu sediul în Craiova, adică de Popeci Utilaj Greu SA, societatea având însă patronul gorjean. Un alt contract de livrare a unor elemente de asamblare (bride) pentru profil de mina tip SG-23 (THN-21), pe 4 loturi, Lotul nr. 1 – 7000 buc, Lotul nr. 2 – 1800 buc, Lotul nr. 3 – 3000 buc a ajuns, parțial, tot în Gorj. Valoarea totală a celor 4 loturi a fost de 265.500 de lei, fără TVA, iar câștigătoare au fost declarate Gamiatricos Com SRL București, dar și SC Deratoinvest 2012 SRL din Târgu-Jiu. Cele două societăți au fost alese din 4 oferte depuse, la prețul de 238.720 de lei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here