Firma lui Dian pretinde bani în instanţă pentru batjocura de la ,,Pavel Arena”

344

SC Maserati SRL, firma deţinută de senatorul PNL Dian Popescu, a acţionat, în urmă cu câteva zile, în judecată, iar Consiliul Local Peştişani pretinzând bani pentru o parte dintre lucrările efectuate la Baza Sportivă din localitate. Asta, deşi, între Maserati şi autorităţile locale nu mai există un contract de prestări servicii, iar lucrările pentru care se pretind, în continuare, bani nu au fost recepţionate. De altfel, în ultimele luni de mandat ale viceprimarului Ilie Fuiorea, două facturi în valoare totală de peste o jumătate de miliard de lei vechi, emise de Maserati nu au fost primite la plată, fiind returnate constructorului cu explicaţia că situaţia de lucrări lipseşte. Până în prezent, Maserati SRL a primit de la Consiliul Local pentru investiţia penală de la Peştişani, numită de localnici drept ,,Pavel Arena”, după numele edilului Florin Pavel, care a făcut opt luni de arest în acest dosar, în jur de trei miliarde de lei vechi.

Pe data de 4 septembrie, Maserati SRL a acţionat în judecată Consiliul Local Peştişani, la Judecătoria Târgu-Jiu, solicitând în instanţă ca unitatea administrativ teritorială să-i plătească facturile neachitate pentru lucrările aşa-zis efectuate, dar refuzate la plată. Este de altfel pentru a doua oară când autoritatea locală este târâtă în judecată de firma senatorului PNL, care la rândul lui s-a ales cu o condamnare pe fond după ce investiţia pentru care încă pretinde bani a intrat în vizorul procurorilor de la Parchetul Judeţean Gorj. Primul proces a fost câştigat de autorităţi, dar Maserati a deschis un altul, profitând de faptul că instituţia nu are în prezent nici secretar şi nici jurist.

Lucrări fără bază legală
Reprezentanţii Primăriei Peştişani recunosc că Maserati SRL a tot făcut presiuni, în ultimul timp, pentru ca unele lucrări neplătite, în lipsa unor recepţii ori a unei situaţii de lucrări, să fie remunerate. Asta deşi, contractul autorităţilor cu Maserati a încetat, pavel arena 2015 (15)nefiind prelungit. Mai mult, firma nu a mai prestat nimic la baza sportivă de mai bine de un an de zile. Şantierul deschis de Maserati a fost, de asemenea, abandonat, nefiind păzit de nimeni, dar cu toate acestea firma senatorului Dian Popescu vrea să mai fie finanţată încă de autoritatea de la care a pretins până acum peste 3 miliarde de lei vechi. Două facturi, în valoare totală de peste o jumătate de miliard de lei vechi, au fost întoarse la plată numai de fostul vice Ilie Fuiorea, în timp ce în lipsa acestuia funcţionarii primăriei au făcut la fel şi cu o ultimă factură de peste 200 de milioane de lei vechi, emisă recent de Maserati.
Pentru proiectul privind baza sportivă din Peştişani, situat la mare distanţă de centrul localităţii, mai precis la ieşire din Frânceşti, firma Maserati, aparţinând fraţilor Dian şi Gabriel Popescu, a încasat astfel în jur de 3 miliarde de lei vechi fără să termine nici jumătate din lucrare. Asta în condiţiile în care, construcţia trebuia finalizată în august 2012. Reamintim că, pentru investiţia anunţată în decembrie 2008 de Primăria Peştişani pe SEAP s-a înscris doar firma fraţilor Popescu, care s-a angajat că face lucrarea pentru o sumă de peste 6 miliarde de lei vechi. În următorii şase ani, firma câştigătoare a primit, cu chiu cu vai, jumătate din banii astfel licitaţi, realizând însă mai puţin de jumătate din lucrare. Restul investiţiei nu mai beneficiază de vreo finanţare, fiind, în prezent, abandonată de către autorităţi, asta mai ales că protagoniştii acesteia s-au ales cu condamnări penale şi cu un dosar aflat încă pe rolul instanţelor de judecată.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here