Firma FCC Barcelona, din nou amendată

223

E79 facuta de mineFirma spaniolă, FCC Construction Barcelona, cea care se ocupă de reabilitarea şi modernizarea tronsonului Filiaşi-Rovinari a drumului european E79, a fost din nou amendată la sfârşitul lunii iunie de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj.

Firma spaniolă care a contractat modernizarea E79 pe tronsonul dintre Filiaşi şi Rovinari s-a ales cu o nouă amendă, de data aceasta valoarea fiind de 50.000 de lei. „Am amendat administratorul firmei deoarece nu a realizat şi respectat măsurile impuse de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu la controalele anterioare. Angajaţii şi angajatorul trebuiau să se preocupe de monitorizarea pulberilor şi a zgomotului rezultate în urma lucrărilor. În urma acestor nereguli cu indicatorii, am primit şi o serie de sesizări de la cetăţeni din comuna Bâlteni, acolo unde firma are punctul de lucru”, a declarat Ovidiu Ilie, şeful Gărzii de Mediu Gorj.

FCC Construction Barcelona a mai primit o amendă de 70.000 de lei şi în luna aprilie deoarece îşi depăşise norma impusă de lucrări cu impact asupra mediului. O altă amendă, de doar 300 de lei, a fost aplicată şi în luna mai deoarece firma nu respectase termenul de diminuare a nivelului de zgomot.

De altfel, comisarii Gărzii de Mediu au amendat săptămâna trecută cu suma de 5.000 de lei o firmă ce se ocupă cu reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Târgu-Jiu. „Am aplicat sancţiune pe Ordonanţa Nr. 78 privind gestionarea deşeurilor. Firma lăsase abandonate pe spaţiul verde cantităţi de deşeuri provenite din construcţii”, a precizat Ilie.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here