Firma condusă de nepotul lui Marian Rotaru, amendată cu 30.000 de lei de Garda de Mediu Gorj

463

SC UTIL SALUB SRL, firmă a Consiliului Local Lelești, a fost reclamată la Garda de Mediu Gorj pentru că stațiile de epurare de pe raza comunei, aflate în administrarea acestei societăți, nu funcționează de aproape cinci ani de zile. Reclamația unui cetățean al localității a fost adresată Gărzii de Mediu Gorj în luna aprilie 2016, în sesizare precizându-se că dejecțiile din rețeaua de canalizare sunt evacuate în pârâurile din Lelești. Reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj au amendat firma condusă de nepotul fostului primar de Lelești, Marian Rotaru, candidat al PSRo la Consiliul Local, cu 30.000 de lei, impunând și niște măsuri complementare. Adrian Rotaru a contestat amenda primită de la Garda de Mediu, dar este acuzat că, nu s-a conformat și la măsurile impuse de verificatori.

Marian Rotaru și-a pus în fruntea firmei Consiliului Local Lelești, pe propriul nepot care nu s-a ridicat însă la nivelul profesional al funcției primite. În loc să se ocupe de serviciul de apă, canal, gunoi și gospodărire comunală, a avut grijă să-și angajeze soția în subordine și să atragă doar reclamații la adresa societății aflate în subordinea administrației locale. Așa s-a întâmplat și cu sesizarea din aprilie, când aceeași societate ajunge să fie amendată cu 30.000 de lei de către Garda de Mediu Gorj, și asta deoarece cele patru stații de epurare, realizate pe fonduri europene cu șase ani în urmă în comună, nu funcționează cum ar fi trebuit. Apele sunt astfel poluate în Lelești de deversările din rețeaua de canalizare. Adrian Rotaru nu s-a sinchisit să rezolve problema și a preferat la venirea comisarilor de la Garda de Mediu să-și vadă de campania electorală, el fiind candidat PSRo la Consiliul Local, partid condus la nivel județean de către unchiu său. Amenda primită de la Garda de Mediu a fost contestată de către directorul-candidat, în timp ce măsurile impuse de comisari, pentru rezolvarea problemelor, nu s-au remediat, deși au trecut peste 30 de zile de la verificare.
Garda de Mediu Gorj i-a impus lui Rotaru, ca în 30 de zile, să identifice și să blindeze racordurile la rețeaua de canalizare, până la pornirea stațiilor de epurare. Termenul de realizare expira pe 13 iunie 2016.

amenda rotaru (6)Nepotul se vrea viceprimar
Fericit că doar el, din toată lista PSRo, a ieșit consilier local, deși a avut în comună doar 74 de voturi, el intrând în CL prin redistribuire, Adrian Rotaru se visează acum viceprimar al comunei și mai puțin director al UTIL SALUB SRL. De altfel, la promovarea lui Rotaru, la conducerea societății se aude că va fi instalat Ecobici Nicolae, al doilea în lista de candidați ai PSRo la Consiliul Local Lelești.
Mai mult ca sigur, nepotul lui Marian Rotaru își va adjudeca însă funcția de viceprimar, asta deoarece unchiul a avut deja grijă să impună PSD, ca în schimbul majorităților oferite acestui partid, nepotul său să fie promovat viceprimar, în ciuda voturilor primite de la cetățenii localității.

Amenda mai cere una
În concluzie, problema UTIL SALUB SRL contează prea puțin în acest context politic favorabil oamenilor lui Rotaru, asta deși administrația publică va fi obligată să achite amenda de 30.000 de lei dată societății CL. Mai mult, societatea condusă încă de nepotul fostului primar mai are șansa de a mai lua o amendă la fel de importantă, asta deoarece firma nu a pus în aplicare măsurile complementare impuse la ultimul control al Gărzii de Mediu Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here