Firma care a forat puțuri la ferma lui Condescu, la judecată cu CS Pandurii

622

În a doua săptămână a acestui an, ELKANA SRL din Timișoara a dat în judecată CS Pandurii Târgu-Jiu solicitând astfel recuperarea banilor pe serviciile efectuate, în acte, pentru club dar, în realitate, pentru ferma de capre a fostului președinte al clubului de fotbal, Marin Condescu. De altfel, firma timișoreană a mai dat o dată Pandurii în judecată în 2014, dar procesul s-a suspendat, societatea îndreptându-se împotriva uneia dintre firmele Mădălinei Berbecel pe care a reușit să o oblige la plata a aproape 18.000 de lei. Suma câștigată anul trecut de Elkana de la CAESAR 76 SRL nu a fost se pare suficientă pentru prestatorul care vrea restul debitului recuperat însă de la CS Pandurii.

O dată cu schimbarea longevivei conduceri a CS Pandurii au început să iasă la iveală o serie de ilegalități făcute de Condescu&CO cu banii clubului. Una dintre neregulile în cauză a fost legată și de forarea puțurilor la ferma de capre a lui Condescu și a Mădălinei Berbecel, foraje realizate de UEF, dar și de către ELKANA SRL, firmă din Timișoara care din 2014 până în prezent încearcă prin intermediul instanței să recupereze banii pentru lucrările în cauză, trecută în acte ca efectuate la club. Cert este că s-a încercat o forare în perimetrul stadionului la care s-a renunțat apoi pe motiv că nu se găsise apă, se vehicula la momentul respectiv printre angajații de la Pandurii.
De altfel, contractul respectiv s-ar fi semnat în 2011 odată cu demararea lucrărilor de reabilitare la stadionul municipal din Târgu-Jiu. Atunci se dorise realizarea aici a două puțuri de mare adâncime pentru instalațiile de irigații. Pentru aceste lucrări a fost contractată Elkana SRL care dând însă chix cu primul puț din incinta stadionului i se indică să realizeze totuși lucrarea, dar la Baniu, pe raza comunei Borăscu, unde Condescu își încropise o fermă de capre. În final, puțurile din Târgu-Jiu ajung să fie realizate, dar nu de firma timișoreană ci de UEF, societatea condusă de Ilie Petrescu.
Lucrarea per total ar fi costat 116.000 de lei, din care, anul trecut, prestatorul a recuperat doar o mică parte, și asta de la firma Mădălinei Berbecel, concubina lui Condescu.

conde 2Aproape 100.000, solicitați la Pandurii!
În februarie, pe data de 11, Pandurii este chemată astfel la Judecătoria Târgu-Jiu de către reprezentanții Elkana care cer în instanță obligarea clubului la plata debitului rămas. Este vorba de aproape 100.000 de lei pe care firma îi vrea rapid în conturi. Clubul are însă probleme cu lichiditățile și abia a chitat o parte din drepturile salariale ale fotbaliștilor, mai având să le dea acestora încă primele de joc și două salarii pe anul trecut.
Procesul cu Elkana afectează astfel clubul, încolțit și de alte firme care deși au adus diverse produse clubului nu au fost plătite pentru acestea.

conde 1Fitness, pe datorie
În această situație se află o firmă care s-a ocupat de dotarea sălii de antrenament de la Pandurii cu aparate de fitness, firma dând, anul trecut, în judecată clubul pentru recuperarea unei sume de aproape 22.000 de lei. În decembrie, FUNCŢIONAL FITNESS SRL, apelând la aceeași ordonanță de plată ca și ELKANA, a reușit să câștige banii de la Pandurii. “Admite în parte cererea formulată de creditoarea SC Funcţional Fitness SRL, în contradictoriu cu debitoarea CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu. Ordonă debitorului să achite creditoarei suma de 21.892,20 lei reprezentând debit, cu dobânda legală calculată la acest debit de la data de 12.10.2015, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei sentinţe. Obligă debitorul la plata cheltuielilor de judecată in sumă de 200 lei, reprezentând taxa de timbru”, comunica, în decembrie, Judecătoria Târgu-Jiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here