Firma “de casă” a lui Hoară, pune Ministerul Economiei pe jar

313

deschidereSocietatea Conversmin din Bucureşti, la care Ministerul Economiei, este unic administrator şi acţionar, şi la care pedelistul Marcel Hoară îşi are angajată nevasta, a pus mâna pe un contract de 35 de milioane de euro chiar de la instituţia condusă de Adriean Videanu. Banii au fost împărţiţi însă cu generozitate de Conversmin, altor firme care au subcontractat părţi din lucrarea care avea la bază proceduri de închidere şi conservare a minelor.

Una dintre firmele care a primit o felie din ,,tortul” Conversmin este din Târgu-Jiu, fiind condusă de Eugen Georgescu, un controversat om de afaceri. Totul a creat un scandal la nivel de Ministerul Economiei, Videanu luând însă apărarea firmei ,,de casă” a instituţiei.

Nevasta pedelistului Marcel Hoară, Georgeta, este salariată de ceva vreme a Conversmin Bucureşti, firmă aflată în portofoliul Ministerului Economiei. Hoară şi-a plasat bine nevasta deoarece firma este de stat, foarte profitabilă, nu creează probleme cu salariile, iar de disponibilizări nici vorbă. De altfel, Conversmin merge ca unsă în vremuri de criză, mai ales că preocuparea principală a firmei este închiderea şi conservarea minelor neprofitabile. Cum în aceste vremuri se închide cam tot ce a mers bine odată, Guvernul a fost destul de generos cu fondurile pentru acest capitol de activităţi. Deşi se face o licitaţie pe SEAP, în mod miraculos, firma norocoasă şi implicit câştigătoare a unui contract în valoare de aproape 35 de milioane de euro este nimeni alta decât Conversmin. Firma subcontractează însă lucrările şi le împarte mai multor firme destul de apropiate de PD-L. Una dintre firmele care pune astfel mâna pe o sumă de 20.000 de lei, destul de mică am putea spune faţă de banii câştigaţi de alte societăţi similare, este SC Geoconsulting SRL din Târgu-Jiu, condusă, se pare, de Eugen Georgescu, un controversat om de afaceri.

Lucrări la Mătăsari şi mina Dragoteşti

Firma cu sediul în Târgu-Jiu care a câştigat lucrarea în urmă cu doar o lună de zile, trebuie să facă, în schimbul celor peste 20.000 de lei pe care îi va lua de la Conversmin, servicii de proiectare pentru completarea lucrărilor de stabilizare şi înlăturare a efectelor produse de alunecările de teren din zonele de influenţă ale lucrărilor miniere subterane de la minele din Mătăsari şi Dragoteşti.

Trebuie menţionat însă că firmei din Târgu-Jiu i-a fost atribuit prin procedură directă acest contract, fapt care implică însă destule semne de întrebare.

Marcel Hoară sau chiar Ionel Manţog o fi “ajutat” firma din Târgu-Jiu să primească “pe tavă@” un astfel de contract, chiar dacă suma nu este de ordinea miliardelor de lei?

Cert este doar că Ministerul Economiei a luat oficial apărarea firmei din portofoliul său, considerând că societatea nu a făcut nimic ilegal.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here