Finul lui Hortopan îl atacă pe șeful Secției de Istorie a Muzeului Județean Gorj: ,,Zamfiroiu nu are activitate ştiinţifică de cercetare, publicând mai puţin de 10 articole şi neparticipând la reuniuni ştiinţifice!”

461

Muzeograful Valentin Pătrașcu, finul directorului Muzeului Județean Gorj ,,Al.Ștefulescu”, s-a arătat deranjat ieri, că colegi din instituție consideră că noul post de șef de Secție, creat de ruda sa în organigramă, ar fi pentru el. De fapt, Pătrașcu, care dă de înțeles că are calitățile profesionale să ajungă în această funcție, este mai mult deranjat că, respectivii leagă o potențială avansare profesională a sa pe acea funcție cu legătura de rudenie existentă între el și Hortopan(legătură despre care subliniază că s-a creat după ce respectivul a fost angajat în instituție). Mai mult, Pătrașcu înțelege că trebuie să-și atace șeful direct, pe Titus Zamfiroiu, șeful Secției de Istorie a Muzeului Județean, despre care dă de înțeles că își ia cam aiurea leafa, neexercitând prerogativele funcției pe care o ocupă.

Într-un așa-zis drept la replică transmis publicației Gorjeanul, Valentin Pătrașcu încearcă să dea de înțeles că legătura de naș-fin existentă între directorul Hortopan și el, pe care nu o neagă, i-ar afecta cariera profesională și mai ales promovările viitoare în funcție. ,,Înţeleg că cea mai mare <<vină>> a mea este aceea că sunt finul directorului Dumitru Hortopan. Din această cauză, orice am făcut sau voi face, pe linie profesională, nu mă va califica niciodată să aspir la o avansare în carieră. Menţionez că sunt angajat în cadrul secţiei de Istorie, pe funcţia de muzeograf „simplu“ încă din data de 11 septembrie 2006, dată la care nu eram căsătorit şi – pe cale de consecinţă – nu eram finul de cununie al actualului director al Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu-Jiu”, a scris Pătrașcu, asta după ce Gorjeanul în ediția de miercuri a titrat că ,,Nașul Hortopan vrea să-și promoveze finul în Muzeul Județean Gorj”.

Atac la unul dintre vechii șefi de Secție!
Pătrașcu dă apoi de înțeles că în perioada 2006-2017 de când lucrează ca muzeograf în Muzeul Județean a participat la numeroase simpozioane științifice naționale și internaționale publicând peste 100 de articole științifice în publicații de specialitate din țară și străinătate, asta spre deosebire de șeful său direct, Titus Zamfiroiu care a cam frecat menta, în 9 ani de șefie scriind doar 10 articole științifice.
,,Şeful secţiei Istorie, Titus Zamfiroiu, este un muzeograf cu aproape 15 ani de vechime în Muzeul Judeţean Gorj, 9 ani din această perioadă fiind şef. Asta în condiţiile în care respectivul nu are activitate ştiinţifică de cercetare, publicând mai puţin de 10 articole ştiinţifice şi neparticipând la reuniuni ştiinţifice nici în plan local, nici naţional”, mai susține Pătrașcu, supărat că în materialul publicat de Gorjeanu cei doi șefi de secții ai muzeului nu sunt criticați, deși, în opinia angajatului, ar fi trebuit asta. Gorjeanul, potrivit lui Pătrașcu, ,,nu îl critică pe directorul instituţiei, nici pe cei doi şefi de secţie în funcţie, autoarea articolului are o problemă cu reorganizarea muzeului”.
Deși pare de-a răsu-plânsu, Pătrașcu, care susține că este posesorul unui doctorat și se consideră o victimă a relației sale de rudenie cu directorul Hortopan, dă de înțeles că este pregătit profesional pentru a fi șef de Secție la Muzeu, confirmând oarecum că dacă va ocupa noul post creat în organigramă, considerat drept unul cu dedicație pentru el, o va face doar pe baza calităților sale profesionale.
,,Din păcate, cei pasionaţi, cu studii de specialitate, cu rezultate confirmate în plan local şi naţional nu-şi găsesc locul într-una dintre cele mai importante instituţii de cultură gorjene, deoarece avansarea mea – un pas firesc, în opinia mea – ar afecta buna desfăşurare a activităţii acesteia”, mai crede Pătrașcu, arătând că o promovare a sa pe postul respectiv nu ar trebui să fie pusă pe seama vreunei ilegalități.

Colegii din Muzeu, acuzați de invidie!
Muzeograful Pătrașcu are grijă să-și acuze apoi colegii din Muzeul Județean Gorj că l-ar fi executat public, Gorjeanul preluând, în opinia sa, doar ,,alegaţiile unor angajaţi ai muzeului, care ocupă funcţii de conducere de ani buni în ciuda faptului că nu au activitate ştiinţifică şi sunt invidioşi pe un coleg mai tânăr, care – apreciez eu – a reuşit să se specializeze şi să se integreze curentului naţional privind cercetarea în domeniul istoriei”.
Problema de mai sus, ca multe altele semnalate de Gorjeanul în ultimul timp, ar trebui să pună pe gânduri conducerea Consiliului Județean Gorj, dar mai ales pe vicepreședintele Gheorghe Nichifor, care se ocupă cu partea de cultură, asta deoarece situația de la Muzeul Județean pare scăpată de sub control de către directorul Dumitru Hortopan. Angajații instituției se critică public, fără menajamente, considerând că unul este mai bun ca altul, în timp ce toți îl arată cu degetul pe Hortopan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here