Finanţele din Gorj ţin cu dinţii de proprii jurişti

241

DSCF3500Administraţiile fiscale judeţene riscă să-şi piardă juriştii „din dotare” datorită scăderii salariilor cu 25 de procente dar şi întârzierii stimulentelor. Judeţul nostru nu este încă afectat de acest lucru deşi unii jurişti şi-au încercat norocul la Baroul Gorj.

Direcţiile Generale a Finanţelor Publice (DGFP) din ţară se confruntă cu o pierdere a juriştilor din instituţie, o bună parte dintre aceştia alegând să lucreze pe cont propriu sau tot în slujba statului în cadrul tribunalelor judeţene. Cu sute de procese pe rol, juriştii din cadrul DGFP Gorj fac totuşi faţă înfăţişărilor în instanţă deşi condiţiile de lucru au scăzut încă din luna iulie, odată cu tăierea salariilor bugetarilor cu 25%.

Dacă în judeţele învecinate, se mai lucrează cu doar câţiva jurişti în procesele intentate Fiscului, Gorjul încă stă bine la acest capitol.

Potrivit lui Ion Cupă, şeful DGFP Gorj, în cadrul instituţiei lucrează un număr de 11 jurişti, opt dintre ei fiind la Biroul Juridic, doi la Administraţia Finanţelor Târgu-Jiu şi unul la Insolvenţă. „Faţă de anii anteriori, ritmul de lucru al acestora a fost unul mai lent datorită înmulţirii proceselor. Am înregistrat creşteri ale acţiunilor de judecată la taxa auto, taxa pe poluare, precum şi la impozitele pe clădiri”, a declarat Cupă.

Şeful Finanţelor gorjene a precizat că până acum, niciunul dintre cei 11 jurişti angajaţi în cadrul instituţiei nu a înaintat vreo cerere de demisionare deşi situaţia s-a îngreunat faţă de anul precedent: „Ştiu că mulţi dintre ei au mai dat examene pe la Baroul de Avocaţi însă probabil că nu le-au luat din moment ce au rămas la actualele posturi. Oricum, cert este că niciunul n-a plecat deşi este sigur că în altă parte probabil beneficiile ar fi mai bine, atât la capitolul remuneraţie cât şi la cantitatea de lucru”.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here