Finanțarea de pe filmul ,,Eroii de la Podul Jiului”, de dosar penal! Producția nu este nici acum în cinematografe

2789

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului anunță oficial că după ce a preluat, anul trecut, documentația privind schema de ajutor de stat pentru producția de filme, de la Ministerul Economiei, a făcut o analiză a finanțării oferite de stat. Deoarece au existat suspiciuni rezonabile că întregul proces al cererilor depuse pentru finanțare din anul 2020 a fost viciat, în cauză au fost sesizate organele de cercetare penală. Practic, toate firmele care au primit finanțare în 2020 pentru producție de film, pe această schemă, vor da explicații în cadrul acestui dosar penal, realizat la sesizarea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Nu scapă de dosar nici firma care a realizat „Eroii de la Podul Jiului”, un film care nu a ajuns de trei ani de zile în cinematografe.

Reprezentanții firmei, după ce „Gorjeanul” a sesizat, în vară, că filmul se prezintă ca o mare țeapă, s-au mulțumit să anunțe, pe pagina de Facebook, că producția este ,,Gata Oricând” și că va rula în cinematografe în această toamnă.
Toată lumea așteaptă să vadă că aceste promisiuni sunt reale, chiar dacă tot ce a însemnat comunicare pe marginea filmului s-a tăiat de tot. De altfel, cele precizate de „Gorjeanul” nu au fost contestate de staff-ul producției, știut fiind că regizorul este plecat de doi ani din țară, fiind ministru al Culturii în Republica Moldova.

E toamnă…!
Reamintim că filmul „Eroii de la Podul Jiului” a costat 5 milioane de lei, jumătate fiind bani de la Ministerul Culturii și de la Centrul Național al Cinematografiei (CNC).
Sergiu Prodan, ministrul Culturii din Republica Moldova, este regizorul filmului, o producție care nu a fost văzută nicăieri în țară, în niciun cinematograf, deși filmul a fost finanțat 35% de stat, finanțare aprobată în 2019.
Mai mult, în film au făcut figurație nenumărați gorjeni, majoritatea plătiți cu sume infime, actorii preferând să joace mai mult din patriotism local decât pentru avantaje financiare.
Banii însă s-au cheltuit, nu cu figuranții de la Gorj, lucru pe care îl vor cerceta organele de anchetă. Ca să își spele obrazul, firma CINEMAGIX ID SRL poate băga filmul în cinematografe, lucru despre care nu se știe nimic.
Persoane avizate care lucrează în domeniu spun că nu au fost contactați de nimeni pentru ca filmul respectiv să ruleze in vreun cinematograf.
Poate ne pot lămuri cei care reprezintă această firmă ce semnifică ,,Oricând Gata”, deși de la postarea mesajului până în prezent s-au mai scurs peste două luni.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here