Finanțare de aproape un milion de euro pentru Școala Gimnazială ,,Aurel Teodorescu” Stejari

2042

Pe FDI, Primăria Stejari a primit o finanțare de aproape un milion de euro pentru modernizarea școlii gimnaziale din localitate.
Practic, școala va fi reabilitată în tot ceea ce privește instalațiile sanitare, interior, exterior, acoperiș, tocărie, instalație termică.
Toate clasele vor fi, de asemenea, dotate cu mobilier nou, laboratoarele de fizică, informatică și chimie vor fi modernizate și dotate cu aparatura specifică, minisala de sport va fi transformată în cinematograf educativ, iar lângă școală, pe terenul de sport, va fi construită de la zero o nouă sală de sport.
Lucrările vor începe în 2020, la finalul anului școlar când elevii vor fi în vacanță, iar apoi vor fi transferați în restul unităţilor de învăţământ din comună.
,,Am depus proiectul, mai precis cererea de finanțare, la finalul anului trecut. Am primit finanțarea acum, la bază aflându-se un studiu de fezabilitate.
Lucrările am putea să le începem și la începutul anului viitor, dar m-am gândit la elevi și la profesori, la faptul că le va fi foarte greu cu schimbarea locației și intrarea în ritm în alte școli. De asemenea, școlile primare din localitate nu ar fi pregătite pentru primirea unui număr atât de mare de elevi”, a declarat primarul localității, Robert Păiuși.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here