Finalizare în luna iulie pentru Sala de sport de la Colegiul “Virgil Madgearu”

332

Elevii Colegiului Comercial “Virgil Madgearu” din municipiul Târgu-Jiu se vor putea bucura începând cu anul şcolar 2017-2018 de o sală de sport modernă şi dotată corespunzător, lucrările la obiectivul de investiţii urmând a fi finalizate în luna iulie.

O vizită în şantierul obiectivului sală de sport Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” a fost efectuată, ieri, de către primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu. Acesta a vorbit cu şeful lucrărilor cu privire la stadiul acestora şi termenul de finalizare al investiţiei. Întregul proiect este finanţat de Compania Naţională de Investiţii, valoarea obiectivului ridicându-se la suma de 5,2 milioane de lei.
“Avem câteva obiective importante vizavi de infrastructura şcolară sportivă pe care Primăria Municipiului Târgu-Jiu le are în dezvoltare sau îşi doreşte să le dezvolte în perioada imediat următoare. Aici suntem la o sală de sport pe care Colegiul Comercial «Virgil Madgearu» ne-a solicitat-o de foarte multă vreme a o realiza în vederea desfăşurării activităţilor sportive şi a orelor de sport de la Colegiu, dar sala de sport nu deserveşte doar Colegiul Comercial pentru că poate să organizeze aici sau pot fi organizate şi competiţii până la nivel naţional de diferite discipline sportive. Este o sală de sport modernă, care se va întinde pe o suprafaţă de circa 1.300 mp; costurile sunt de aproape 5,2 milioane de lei; va fi o sală de sport cu toate dotările necesare pentru acele competiţii amintite, ca şi dotări având spaţii pentru vestiare, pentru duşuri, grupuri sanitare, cabinet medical, alte spaţii necesare bunei desfăşurări a activităţii aici. (…) Sala de sport este prevăzută a fi finalizată în luna iulie a acestui an. Am discutat cu şeful de şantier, lucrările sunt în grafic; în acest moment se lucrează la racordarea utilităţilor. Cu siguranţă, sala de sport va putea fi folosită de la sfârşitul lunii iulie, iar pentru elevii de aici din anul şcolar următor. Întreaga lucrare beneficiază de o finanţare integrală din partea CNI”, a declarat edilul Aurel Popescu.
Lucrările la sala de sport au debutat încă de anul trecut şi chiar s-a lucrat şi în perioada sezonului rece. Obiectivul va avea un număr de 180 de locuri.

Se cer bani pentru bazinul de înot!
Peste drum de sala de sport ce a prins contur la Colegiul “Virgil Madgearu”, municipalitatea intenţionează să realizeze cu fonduri guvernamentale şi un bazin de înot, ale cărui costuri nu pot fi estimate momentan, însă care va deservi atât elevii unităţilor de învăţământ din municipiu, cât şi iubitorii de înot.
“Este firesc să ne intereseze infrastructura şcolară pentru că ne interesează activitatea sportivă a elevilor din municipiul Târgu-Jiu. Peste stradă, în una dintre zonele fostului teren de la Unitatea Militară, există un teren pe care Primăria l-a preluat şi în perioada imediat următoare va începe dezvoltarea unui plan urbanistic destul de interesant, deci alături vom avea în vedere dezvoltarea unui alt proiect pe care îl avem deja depus la CNI. Este vorba de proiectul privind realizarea unui bazin de înot pe o suprafaţă de 1.000 mp, cu o cuvă a bazinului de 630 mp, un bazin de înot care va deservi atât elevii de la Colegiul Comercial «Virgil Madgearu», cât şi elevii de la celelalte unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu. Ca şi o excepţie, în funcţie de programul pe care îl vor dezvolta cei care vor administra acest bazin de înot, pot fi acceptate şi persoane din municipiul Târgu-Jiu şi nu numai care vor să practice acest sport la bazinul de înot. Tot pe infrastructură şcolară, avem în vedere atragerea de fonduri prin CNI pentru realizarea unei săli de sport de tip C la Şcoala Generală «Gheorghe Tătărăscu» şi reabilitarea sălii de sport de la Liceul Nr. 2.; este o solicitare a lor pe care am luat-o în calcul şi care va fi analizată foarte atent în perioada următoare. Urmează ca în funcţie de dotările ce vor fi aprobate de CNI, să vedem ce sumă finală ne poate fi alocată pentru realizarea bazinului de înot. Atât bazinul de înot, cât şi sala de sport vor fi administrate de Colegiul Comercial «Virgil Madgearu»”, a precizat primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here