Final de colaborare

279

Cel mai vechi jucător din lotul Pandurilor din sezonul trecut și-a luat, ieri, rămas bun de la echipa gorjeană, portarul Pedro Mingote făcând anunțul despărțirii pe pagina sa de facebook.

“În această zi vreau să anunț despărțirea mea de clubul Pandurii Târgu Jiu, mulțumesc tuturor suporterilor echipei și tuturor persoanelor din Târgu-Jiu care m-au susținut întotdeauna după opt ani și jumătate alături de echipa asta. Este o decizie foarte grea, dar am înțeles că este momentul și este cu puțină tristețe, dar în același timp cu o mândrie mare că am fost prezent în cea mai mare performanță a clubului, vicecampionii României și prezența în grupele Europa League după acel meci la Braga, care o să rămână întotdeauna în amintirea noastră și pentru mine mai mult pentru că a fost și în fața familiei mele și reprezentând clubul care o să rămână mereu în sufletul meu. Mulțumesc tuturor și mult succes în continuare!”, este mesajul prin care portarul portughez și-a anunțat plecarea de la clubul gorjean, club la care a fost adus în 2008. Mingote a fost cel mai longeviv jucător din lotul “Portugalia”, lusitanul fiind adus de antrenorul Joaquim Texeira împreună cu un alt portar portughez, Adriano, care însă a plecat în vara anului 2008.
După cum chiar el a spus în mesajul de despărțire, printre cele mai reprezentative meciuri ale sale în poarta Pandurilor se află cele în care a evoluat în Europa League, el fiind cel care a închis poarta la Braga, și a evoluat foarte bine și la Guimaraes, în meciul cu Pacos Ferreira. În campionatul intern, fanii Pandurilor își vor aduce aminte cu siguranță de penaltiul apărat de Mingote în meciul cu Dinamo, în Groapă, în sezonul 2007-2008, când o serie fantastică a gorjenilor i-a salvat de la retrogradare.
Mingote nu a dezvăluit însă care va fi viitoarea sa destinație. Portughezul se află în acest moment în țara sa natală, la Cascais, însă din câte se pare nu va rămâne prea multă vreme acolo, el fiind dorit de o echipă din Cipru.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here