Final de an școlar pentru elevii de clasa a XII-a

313

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, astăzi, se încheie, oficial, cursurile la clasa a XII-a. Proaspeții absolvenți de liceu nu se pot încă bucura de vacanță, deoarece doar o săptămână îi mai desparte de examenul de Bacalaureat.

Anul şcolar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri și se va încheia pe 24 iunie. Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, patru fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie, astăzi, iar prima sesiune a examenului de Bacalaureat va debuta pe 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie – 1 iulie, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise ale sesiunii din vară încep pe 4 iulie, cu Limba şi literatura română şi continuă pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se vor afişa pe 12 iulie (până în ora 16.00) şi, în aceeaşi zi vor putea fi depuse şi contestaţiile (între orele 16.00-20.00), care vor fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie. Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului se va desfășura în perioada 16 august – 1 septembrie 2016.

Se apropie sfârșitul de an școlar și pentru elevii de clasa a VIII-a
De un an şcolar mai scurt beneficiază şi clasele a VIII-a, absolvenţii gimnaziului urmând să termine cursurile în 17 iunie, după 36 de săptămâni de şcoală, ultima dintre acestea fiind dedicată desfăşurării Evaluării Naţionale.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here