Filocalia – complex de manifestări spiritual-religioase la Târgu-Jiu

326

În perioada 14-16 noiembrie, în municipiul nostru se derulează cea de-a XVIII- a ediţiei a complexului de manifestări spiritual-religioase „Filocalia”. Conferinţele au fost programate a se desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18:00.

 

Organizatorii Filocaliei sunt: Sfânta Mitropolie a Olteniei, Consiliul Judeţean Gorj, Protopopiatele Târgu-Jiu Nord şi Sud, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, A.S.COR – Filiala „Sf. IRODION de la Lainici” Târgu-Jiu, CNSLR „Frăţia” – Casa de Cultură a Sindicatelor.

Timp de trei seri, târgujienii au ocazia de a fi martorii unor prezentări pe teme de interes general. Prima seară i-a aparţinut preotului lector universitar doctor Gheorghe Şanta, profesor de formare duhovnicească şi duhovnic la Facultatea de Teologie din Cluj; tema conferinţei a fost „Familia creştină şi educaţia religioasă”.

Marţi seara, preotul lector universitar doctor Ion Bârnea susţine o conferinţă pe tema „Cântarea bisericească – forma de exprimare a iubirii lui Dumnezeu”. În ultima seară, 16 noiembrie 2011, conferenţiază preot lector universitar doctor Sergiu Grigore Popescu pe tema „Clerul din Oltenia şi aspiraţiile sociale şi naţionale ale poporului român”.

Conferinţele vor fi susţinute la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18:00 şi vor fi urmate de dialog cu publicul. Intrarea este liberă. Finalul fiecărei seri cuprinde scurte recitaluri de cântări bisericeşti în interpretarea Coralei Bisericii „Sfinţii Apostoli”, a corului Liceului Teologic Târgu-Jiu şi a Ansamblului de datini şi obiceiuri „TISA” din Tismana.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here