Filmul “Drumul regilor – Transalpina” se lansează oficial în septembrie

334

Cea mai înaltă și cea mai frumoasă șosea din România, Transalpina a devenit subiect de film. “Drumul regilor – Transalpina” este cel mai recent film al regizorului Dumitru Budrala și va fi lansat oficial în septembrie, după cum se arată într-un comunicat Astra Film. Pelicula este o incursiune în istoria neștiută a celui mai pitoresc drum din Europa.

Transalpina, mândria gorjenilor, este subiectul filmului “Drumul regilor – Transalpina”, regizat de Dumitru Budrala. Acesta va fi lansat oficial în septembrie. “Vechiul drum al dacilor și al romanilor, al transhumanței, al miturilor și legendelor este astăzi drumul care leagă județele Alba și Sibiu de județele Gorj și Vâlcea. Filmul are ca punct de pornire fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile care întregesc peisajul luxuriant și mitologia locului. Apoi, folosind imagini de arhivă și interviuri cu localnici, spectatorul află de unde provine denumirea de Drumul Regelui, cum în anii ‘30 drumul a fost pietruit și inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea, fiind considerat la acea vreme o realizare tehnică extraordinară, cu rol economic, strategic și militar”, se arată într-un comunicat de presă al Astra Film.
Cadrele panoramice filmate din aer și vocea regizorului care dă viață poveștilor, miturilor și legendelor locului prea puțin cunoscute dincolo de granițele acestui splendid tărâm, invită spectatorul într-o incursiune în timp a drumului Transalpina.
Transalpina 3De o frumusețe care te lasă fără răsuflare, șerpuind printre Alpii Transilvaniei, de unde și una dintre denumiri — Transalpina, drumul a reprezentat dintotdeauna un punct de întâlnire între oamenii aflați de o parte și de alta a munților, între cer și pământ, între real și fantastic, se mai arată în comunicat.
În premieră, un preview al filmului poate fi vizionat pe adresa youtu.be/5VN9j0BC0rM.
Dumitru Budrala este cunoscut pentru filmele “Blestemul ariciului”, “La drum” și “Județul Sibiu — Poarta de sud a Transilvaniei”, un film de prezentare al județului Sibiu devenit viral pe internet. “Blestemul ariciului” a avut un circuit festivalier impresionant în Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa. În 1993, a fondat la Sibiu, Astra Film Festival, care în 2016 va avea loc între 17 și 23 octombrie.
Filmul este o producție Astra Film Sibiu, CNM ASTRA și Consiliul Județean Sibiu cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Ministerului Culturii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here