Film documentar despre Tolstoi, la Muzeul Județean Gorj

316

Un nou film documentar va fi proiectat, astăzi, la Muzeul Județean Gorj. De această dată, este vorba de un documentar ce are ca temă viața celebrului scriitor rus Lev Tolstoi.

Documentarul va fi proiectat începând cu ora 11.00, la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu”. Proiecția reprezintă și o modalitate de a marca Ziua Internațională a Educației, sărbătorită astăzi. “Documentarul «Tolstoi/The Trouble with Tolstoi» (2011, R. Rupert Edwards, 2x 60 min. ) a fost realizat cu ocazia sărbătoririi anului cărților de către BBC. Alan Yentob examinează atent viața și moravurile din vremea celebrului scriitor rus Lev Tolstoi. Filmul dezvăluie caracterul dificil, neliniștit și genial al unui om cu un mare apetit pentru a cauza probleme atât lui și familiei sale, cât și lumii întregi din jurul său. Proiecțiile marchează «Ziua Internațională a Educației», ce a fost stabilită de UNESCO pe data de 5 octombrie. Vor participa elevi de clasele a VIII-a, a X-a, a XI-a și a XII-a de la Liceul de Arte din Târgu Jiu, coordonați de doamna profesor de limba engleză Emanuela Tulpan. Astfel, Muzeul Județean Gorj este alături de elevi în sărbătorirea «Zilei Internaționale a Educației» prin organizarea de activități instructive și culturale”, au anunțat reprezentanții Muzeului Județean Gorj.

tolstoi“Tolstoi” face parte din seria documentarelor britanice proiectate la Muzeul Județean Gorj în cadrul proiectului “British Documentary”, derulat în parteneriat cu British Council în perioada mai – noiembrie 2016, proiect ce promovează documentare britanice de cea mai bună calitate, premiate la diverse competiții internaționale de profil, ce adresează teme diverse precum politică, mass-media, artă, societate, etc.. “British Documentary” este unul dintre cele mai longevive și populare proiecte ale British Council, care a debutat în 2010, aducând în fața publicului din România cele mai bune documentare britanice. Pentru fiecare ediție, Consiliul Britanic a încercat să aducă publicului autohton cele mai importante documentare britanice contemporane, care au fost nominalizate sau au câștigat premii British Documentary Awards, una dintre cele mai cunoscute instituții de profil. Documentarele dezbat numeroase dileme contemporane, unele de-a dreptul controversate, fie în materie de activism, politică și societate, fie mass-media și alte teme de actualitate. Pe parcursul celor cinci ediții anterioare, proiecțiile British Documentary au fost difuzate la: București, Constanța, Cluj Napoca, Galați, Iași, Oradea, Târgu-Mureș și Reghin. British Council este una dintre cele mai cunoscute organizații guvernamentale din lume, având ca scop promovarea culturii britanice în lume prin proiecte de artă, educație, societate, stimulând astfel schimburile internaționale și înțelegerea multiculturală. De asemenea, Consiliul Britanic organizează cursuri pentru învățarea limbii engleze, precum și pregătire specifică pentru susținerea testelor IELTS și Cambridge. În România, British Council este prezent încă din anul 1938, cu centre în orașele București, Cluj-Napoca și Iași.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here