Filip vrea seră şi aeroport la Rovinari

296

filip dorinPrimarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, vrea să creeze mai multe locuri de muncă pentru cetăţenii localităţii şi să atragă aici cât mai mulţi investitori. Pentru asta Filip s-a gândit să realizeze o seră de legume care să funcţioneze şi cu ajutorul Complexului Energetic Rovinari.

Această unitate sprijină deja comunitatea achitând anual la bugetul local deja 20 de miliarde de lei vechi, taxe şi impozite. Edilul local a luat în calcul chiar şi realizarea unui aeroport în oraşul pe care îl conduce, pentru a-i ajuta pe investitori să îşi planteze mai repede afacerile la Rovinari.

Dorin Filip, edilul nominalizat la “primarul anului” de o revistă de specialitate care tratează teme administrative, şi-a expus câteva dintre investiţiile realizate în Rovinari. Primarul a menţionat că totul s-a făcut fără fonduri de la Consiliul Judeţean, situaţie care nu l-a ajutat pentru că nu avea culoarea politică potrivită. Chiar şi aşa, Filip şi-a realizat investiţiile din fonduri externe. “Pe lângă bugetul pe care l-am avut, am avut fonduri externe care s-au reflectat în investiţiile din oraş, şi în felul acesta a crescut patrimoniul. La fel stau lucrurile şi în activele fixe ale primăriei.(..) Consider că faţă de mulţi colegi de-ai mei nu am reuşit să pun numai flori şi să dau cu bidineaua, ci să fac şi foarte multe investiţii care sunt palpabile, care se văd şi care s-au realizat cu respectarea legislaţiei în vigoare. De altfel am fost cea mai verificată primărie din judeţ, am avut Curtea de Conturi 2 ani de zile la noi”, a declarat Filip.

“Aeroportul este vital”

Legat de investitori, Filip a menţionat că afaceriştii ocolesc Gorjul pentru că judeţul nu are aeroport. Din acest motiv primarul s-a gândit chiar să acceseze fonduri în acest sens şi chiar să ia legătura cu primarii de la Turceni şi Ţicleni, care au un buget asigurat, pentru a realiza împreună acest proiect. “Aeroportul este vital, toţi investitorii nu vin decât dacă au acest mijloc de transport. Dacă la nivel de judeţ nu se gândeşte o strategie pentru mai departe şi nu se face un aeroport va fi vai şi amar de Gorj. vom ajunge un judeţ sărac. Trăim din energie, producem trei sferturi din energia ţării, dar ce facem pentru viitorul copiilor noştri”, a declarat Filip.

Seră cu bani puţini

Primarul a menţionat, de asemenea, că sunt probleme în localitate în privinţa lipsei locurilor de muncă. Edilul susţine că femeile sunt cel mai afectate la acest capitol, posturile vacante pentru rovinărence fiind extrem de puţine. Pentru rezolvarea problemei primarul s-a gândit să realizeze, în localitate, o seră de legume, pe un parteneriat public-privat. A luat deja legătura cu reprezentanţii CE Rovinari care să ofere ajutor în acest sens. Sera se vrea construită pe terenul de 160 de hectare al CE Rovinari, agentul termic necesar urmând să fie oferit tot la termocentrală. Primarul susţine că investiţia va fi mică, iar legumele vor fi comercializate tot pe preţuri mici. “Am discutat problema la CE Rovinari, iar consilierii domnului Trotea au rămas să analizeze totul. Ei tot au o problemă cu praful. Terenul este oricum gol, legumele se plantează în vase”, a declarat primarul care susţine că se pricepe la asta, deoarece a avut o ciupercărie.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here