Fileață a ajuns după gratii

294

Bărbatul acuzat de agresarea unei femei în localitatea Nana în urmă cu o săptămână a fost arestat preventiv ieri, după ce Judecătoria Târgu Jiu a emis mandat pe numele lui pentru o perioadă de 30 de zile. Ștefan Fileață urma să fie audiat ca inculpat la instanța respectivă, el lipsind de la proces, ulterior spunând că a mers la spital pentru că avea probleme de sănătate. Câțiva polițiști au mers după el la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și l-au ridicat de acolo, bărbatul fiind dus în arestul IPJ Gorj.
Judecătoria Târgu Jiu a emis mandatul de arestare preventivă în condițiile în care, anterior, Fileață mai fusese arestat preventiv, iar pe parcursul procesului pe care îl are pe rol aici măsura respectivă a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar. În urma incidentului din comuna Nana, care i-a adus lui Fileață un nou dosar penal, magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au constatat ieri că bărbatul a încălcat condițiile impuse pentru a fi sub control judiciar, motiv pentru care au decis arestarea preventivă a acestuia.
Ștefan Fileață este inculpat într-un dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu, el fiind trimis în judecată alături de doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia, Marin Vătuiu și Dan Liviu Popescu, după ce, la începutul anului au fost implicați într-un furt de fier vechi produs la cariera Peșteana. Fileață și Popescu au fost arestați preventiv pe 19 ianuarie, după ce polițiștii au documentat implicarea lor în furtul a 40 de tone de fier vechi, în același caz fiind arestat preventiv și Marin Vătuiu, complice al celor doi și șef în cadrul exploatării miniere de la Peșteana.
Prejudiciul în acest caz este estimat la peste 117.000 de lei. Procesul celor trei inculpați a început în luna aprilie la Judecătoria Târgu Jiu, dar până acum, la cele două termene scurse din dosar, magistrații au fost nevoiți să amâne audierile în baza cererilor depuse de apărătorul lui Ștefan Fileață.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here