Fiindcă PD-L nu are cu cine să-l înlocuiască – Gorjul rămâne la Comisia Juridică cu penalul Manţog

180

Pagina 4 mantogIonel Manţog, condamnat penal la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, îşi va pune în continuare viza pe legalitatea proiectelor din Consiliul Judeţean Gorj, întrucât organizaţia Partidului Democrat Liberal nu deţine alte persoane cu studii juridice, astfel încât să-l poată înlocui pe acesta.

Comisiile au fost împărţite imediat pe algoritm politic, iar cea juridică a revenit PD-L-ului. Pentru că nu au cu cine să-l înlocuiască, adică un alt jurist care să fie şi consilier judeţean, organizaţia de la Gorj îl lasă în continuare pe penalul Manţog să ocupe o astfel de funcţie.

În 2008, după câştigarea mandatelor de consilieri judeţeni, comisiile de specialitate din cadrul „legislativului” gorjean au fost împărţite, în baza unui algoritm politic între formaţiunile care au intrat în Consiliul Judeţean. Astfel, comisia juridică i-a revenit PD-L-ului şi este formată din cinci consilieri judeţeni ai PD-L, doi ai PSD, unul al PNL-ului şi altul al PRM-ului. Cu majoritatea pe care PD-L o are în această comisie, ales pentru funcţia de preşedinte a fost Ionel Manţog, singurul, de altfel, cu studii juridice dintre consilierii democrat-liberali. Deşi la acea dată, Manţog era trimis în judecată pentru fapte de corupţie, nu fusese încă condamnat, lucru care l-a ajutat să obţină funcţia. Era, oricum, o imoralitate, dar PD-L nu avea altă obţiune pentru funcţia de preşedinte.

Ruşeţ: „Nu avem jurişti care să-i ia locul lui Manţog!”

Între timp, a intervenit şi condamnarea de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, o hotărâre nerămasă definitivă, aspect de care PD-L-ul se leagă în continuare. „Nu există o hotărâre definitivă de condamnare, atunci domnul Manţog îşi va pierde şi calitatea de membru al partidului şi deci şi funcţia de consilier judeţean. Nu avem în această comisie alţi membri PD-L, consilieri judeţeni, care să-l înlocuiască pe Manţog. Când va interveni o hotărâre definitivă de condamnare a acestuia, vom vedea ce facem. Noi deţinem rezerve de cadre, dar stăm mai rău cu juriştii din cadrul Consiliului Judeţean”, a declarat Ion Ruşeţ, preşedintele PD-L Gorj.

PD-L are jurişti, dar …penali!

Aşadar, Manţog rămâne, în continuare, să avizeze legalitatea proiectelor din Consiliul Judeţean. Este foarte adevărat că juriştii pe care PD-L îi are în funcţii alese, au fost condamnaţi penal. De exemplu, deputatul Cosmin Popescu deţine chiar o hotărâre definitivă de condamnare pentru fapte de corupţie la doi ani de închisoare cu suspendare. El şi-a dat demisia din PD-L, dar tot în curtea lor se află ca independent. La Manţog, hotărârea nu este definitivă, procesul desfăşurându-se acum la Curtea de Apel din Alba, unde Manţog a cerut amânări cu nemiluita, ba să-şi angajeze apărător, deşi el formulase recursul, ba că e bolnav, judecătorii dând ultimatul pentru 18 octombrie în vederea pronunţării.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here