Fiica medicului Roxana Hotoboc, şefă de promoţie la o universitate din Londra

926

absolventi 005Gorjul se poate mândri cu elevii săi în universităţile de prestigiu din lume. Un exemplu este fiica fostei şefe a Serviciului de Ambulanţă Gorj, Roxana Hotoboc, care a învăţat în Gorj, dar care a fost admisă la o universitate în Londra. Acolo a reuşit să devină, anul acesta, şi şefă de promoţie.

Maria Laura Vircan este fiica medicului gorjean, Roxana Hotoboc. Aceasta este acum şefa de Promoţie a Facultăţii de Drept din cadrul Middlesex University din Londra, promoţia 2011. “Performanţa fiicei mele este nu numai rezultatul muncii ei, dar şi meritul celor care i-au îndrumat paşii în şcoală. Un gând de recunoştinţă doamnei învăţătoare Semenescu de la Şcoala Generală nr. 8 din Târgu-Jiu, echipei de excelenţă a profesorilor pe care i-a avut la Colegiul ,,Tudor Vladimirescu, unde a studiat până la sfârşitul clasei a XI-a şi profesorilor care au ajutat-o să stăpânească limba engleză, în mod special doamnei Duţuleasa”, susţine cu mândrie Roxana Hotoboc.

Fiica, pe urmele mamei!

Din familie, Maria Laura Vircan a fost educată în aşa fel încât cel mai important lucru este şcoala. Ca să evidenţieze importanţa acesteia, Roxana Hotoboc a plecat din 2007 la Londra, acolo unde nu contează pilele pentru a te angaja, iar valoarea este răsplătită în adevăratul sens al cuvântului. Într-un loc în care le poate asigura copiilor un viitor. Roxana Hotoboc este medic A&E Department la un spital din Londra: “Eu am plecat în 2007. Aş avea acum în ţară aproape 4.500 de lei, în care sunt incluse gărzile şi toate sporurile de la Ambulanţă, adică aproximativ 1.000 de lire pe lună. În Anglia primesc în medie 8.000 lire pe lună, iar dacă aş putea să lucrez 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, nu aş duce lipsă deloc de muncă”, a precizat medicul gorjean.

Roxana Hotoboc: “În România nu e bine dacă eşti bun!”

În ţară au nemulţumit-o multe, dar în primul rând faptul că oamenii de valoare sunt batjocoriţi, puşi la colţ: “Constatarea că dacă eşti mai bun, mai deştept şi mai respectat decât şefii devii incomod şi nedorit. Sentimentul că dacă vrei să îndrepţi lucrurile te lupţi cu morile de vânt, şi iarăşi devii incomod. Apoi, salarizarea de batjocură a medicilor, lipsa bazei materiale necesare desfăşurării unei activităţi medicale de calitate, batjocorirea valorilor morale şi obligarea individului la compromisuri umilitoare şi degradante”. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care au determinat-o să plece. Familia a urmat-o, iar rezultatele acestora o fac să fie mândră.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here