Fiica edilului din Crasna, studentă la facultatea dorită

247

ana maria (1)Printre studenţii din anul şcolar 2011-2012 se va afla şi fiica primarului din Crasna, Aurel Vamvu. Ana-Maria a reuşit să intre la profilul pe care şi-l dorea, la Litere, la Facultatea din Craiova. Tânăra a intrat cu media 7,47 la taxă.

Ana-Maria Vamvu, fiica edilului din Crasna s-a aflat printre elevii care au susţinut anul acesta examenul de bacalaureat. Tânăra, care a terminat studiile liceale la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, a promovat examenul de bacalaureat cu nota 7,13. După ce, timp de patru ani a studiat la un profil real, matematică-informatică, Ana-Maria şi-a dat seama că este atrasă de filologie. După o vizită în Franţa, tânăra s-a decis că cel mai bine i s-ar potrivi să dea la Facultatea de Litere, la Bucureşti. Însă, tatăl său, primarul din Crasna, nu a vrut să o ştie departe de el şi i-a sugerat că cel mai bine pentru toată lumea ar fi să aleagă o Facultate din Craiova pentru a fi mai aproape de casă.

Studentă la Litere

Fiica primarului Aurel Vamvu şi-a depus dosarul la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova. Şi a intrat la învăţământ de zi, la Ştiinţe umaniste, Limba şi literatura franceză, limbă şi literatură modernă, tânăra dorind să aprofundeze cunoştinţele la limba italiană. Pentru acest profil au fost puse la dispoziţia doritorilor 20 de locuri la buget, aici ultima medie de intrare fiind de 8,92. Pentru învăţământul cu taxă au fost 70 de locuri, dar 34 au fost ocupate, Ana-Maria Vamvu fiind pe locul 31, cu media 7,47. Reamintim că la probele de competenţe, fiica edilului din Crasna a reuşit să obţină numai experimentat, iar la examenul de bacalaureat a obţinut media 7,13. La limba şi literatura română, Ana-Maria a obţinut cea mai mică notă, şase. Fiind absolventă a profilului matematică-informatică, viitoarea studentă a trebuit să dea examen scris la matematică, la proba obligatorie a profilului. La această materie, tânăra a reuşit să obţină nota 7.00. Cea mai mare notă pe care a obţinut-o fiica edilului din Crasna, a fost la biologie, unde a fost notată cu 8.40. Aurel Vamvu, tatăl absolventei a fost mereu alături de aceasta, fiind prezent la mai toate examenele fiicei sale.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here