Fierb apele în PDL Gorj! – Ruşeţ, Militaru şi Moţa, nevalidaţi de BPN

147

deschidereÎnceperea campaniei electorale a crescut temperatura internă în PDL Gorj. Şi asta deoarece principalii contracandidaţi pentru şefia organizaţiei mai au de trecut un scrutin până când vor ajunge la mare confruntare.

Constantin Severus Militaru va candida astfel, cu siguranţă, pe 26 februarie, la şefia organizaţiei PDL Motru unde este preşedinte, la fel întâmplându-se şi cu Maria Moţa, care pe 20 februarie va candida, din nou, pentru şefia organizaţiei de femei. Ion Ruşeţ, preşedintele interimar, are şi el de trecut un hop, adică organizarea corectă a acestor alegeri, indiferent de presiunile interne şi externe care s-au făcut simţite deja, de la finele anului trecut. Abia însă după aceşti paşi, cei trei vor trebui să primească aprobarea Biroului Permanent Naţional(BPN) pentru a candida, în martie, la şefia PDL. Niciunul dintre cei trei potenţiali candidaţi nu au fost însă, până acum, validaţi pentru a intra în lupta pentru şefia PDL Gorj.

În interiorul PDL Gorj s-a dat startul competiţiei pentru şefia organizaţiei judeţene, dar cu toate acestea, până în prezent, niciunul dintre pedelişti nu şi-a depus candidatura pentru funcţia supremă în filială. Ion Ruşeţ, preşedintele interimar, susţine că s-a dat drumul la înscrieri dar, deocamdată, nimeni nu şi-a depus nicio candidatură, nici pentru şefia organizaţiei judeţene, nici pentru funcţiile din celelalte organizaţii. Asta, în condiţiile, în care datele importantelor alegeri interne sunt cunoscute.

Calendar portocaliu

Astfel, în şedinţa CODA de la finalul săptămânii trecute s-a stabilit că alegerile în cele 39 de organizaţii să înceapă de pe data de 10 februarie, ultimul astfel de scrutin urmând să aibă loc pe 5 martie. În CODA s-a stabilit defalcat data alegerilor pe fiecare din cele 39 de organizaţii.

S-a renunţat însă la alegerile pe colegiile de deputaţi, aici existând nişte Birouri Permanente a căror structură trebuia realeasă. S-a aprobat însă ca alegerile în organizaţia municipală Motru să se desfăşoare pe 26 februarie, cele pentru organizaţia municipală Târgu-Jiu pentru 5 martie iar alegerile pentru organizaţia de femei pe 20 februarie, candidaturile în această ultimă structură de conducere urmând să fie depuse în perioada 16-17 februarie.

Finul Chircu, înapoi

Membrii CODA au luat act, de asemenea, despre amânarea alegerilor pentru organizaţia de tineret. Aici preşedintele, Sorin Chircu, finul deputatului Cosmin Popescu, nu a prezentat CODA un raport şi un calendar concret al alegerilor. Din acest motiv, la următoarea şedinţă CODA, care va avea loc peste două săptămâni, adică pe 19 februarie, liderul tinerilor PDL trebuie să se conformeze. Deocamdată nu se ştie dacă Chircu va candida sau nu pentru şefia organizaţiei de tineret care i-a fost lăsată pe mână de afaceristul Dan Gavrilescu şi nici data exactă a alegerilor de la tineret.

500 de delegaţi la alegeri

În şedinţa CODA de la sfârşitul săptămânii trecute s-a stabilit şi numărul de delegaţi care îşi vor da votul la alegerile din 19 martie. Astfel, 500 de delegaţi din Gorj vor trebui să îşi dea votul pentru preşedintele PDL Gorj, 191 dintre delegaţi fiind de drept iar 309 vor fi aleşi. Pentru funcţia de preşedinte, cei interesaţi trebuie să îşi depună candidaturile până pe data de 6 martie. Candidaturile trebuie validate de BPN. Astfel, abia după ce candidaturile vor fi validate de BPN, cei care se vor confrunta pentru postul de preşedinte pot spune că sunt în legalitate. Cu toate acestea, campania electorală în PDL Gorj este permisă.

Moţa, susţinută de Sulfina Barbu

Pentru şefia PDL Gorj, nu se vor confrunta însă numai Ruşeţ şi Militaru. Şefa organizaţiei de femei Maria Moţa este şi ea un candidat redutabil, cu atât mai mult cu cât nu a anunţat că ar fi renunţat total la intenţia de a candida pentru şefia PDL Gorj. Chiar dacă pare că ar avea mai puţine şanse, Maria Moţa ar putea decide soarta organizaţiei, voturile ei într-un tur secund de scrutin putând fi hotărâtoare. Mai mult, Moţa are un susţinător foarte important, adică Sulfina Barbu, şefa organizaţiei de femei, care s-a ocupat anterior numirii lui Ruşeţ de coordonarea situaţiei în PDL Gorj. La alegerile din 20 februarie, Sulfina Barbu va participa, cu siguranţă.

Maria Moţa a declarat deja de anul trecut că are o vechime atunci de 18 ani în partid şi poate candida pentru funcţia supremă în organizaţie. Moţa a fost prezentă la vizita lui Videanu şi Blaga în Gorj, şi a avut un cuvânt de spus la acea şedinţă.

Ruşeţ: “Nu susţin pe nimeni la municipiu”

Deşi s-a vehiculat că Ruşeţ l-ar susţine pe unul sau pe alţii dintre candidaţii la şefia PDL Târgu-Jiu, liderul organizaţiei judeţene susţine că este exclus să facă asta. “Nu susţin pe nimeni la municipiu. Oricum organizaţia municipală se află într-un impas, are de fapt probleme de organizare”, a declarat Ruşeţ, care menţionează că nu ştie cine va candida pentru şefia acestei organizaţii, numele lui Gore Popescu, Dan Vâlceanu, ambii din echipa lui Manţog, şi Nicolae Daviţoiu, Nicolae Cilibiu din cea a preşedintelui fiind vehiculate pentru scrutinul din 5 martie.

Supăraţi pe directorul Novac

În cadrul şedinţei CODA s-au prezentat şi câteva nemulţumiri. Primarii PDL prezenţi în acest organism de conducere au ridicat vocea şi au spus că se lovesc de probleme la Direcţia Silvică. Vehement a ripostat primarul din Tismana, Costel Buzianu, care a menţionat că are numeroase nemulţumiri legate de retrocedarea pădurilor.

De asemenea, o parte dintre cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi de activitatea conducerii a trei instituţii, Direcţia de Sănătate Publică, condusă de Marius Boeriu, Inspectoratul Teritorial de Muncă, condus de George Romanescu şi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, condusă de Mihaela Moţa. Trebuie menţionat că directorii de la ITM şi AJOFM au fost renumiţi în funcţie chiar la sfârşitul anului trecut, ei având acordul CODA pentru a participa la concursurile pe funcţie.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here