Fiecare Copil Contează

1746

Grupul CEZ în România și Salvați Copiii dau startul campaniei de strângere de fonduri „Fiecare Copil Contează”. Împreună dăruim o șansă la viață copiilor născuți prematur

De Ziua Internațională a Voluntarului, sărbătorită în decembrie, Grupul CEZ își asumă o nouă misiune socială inspirată de energia voluntarilor care se implică în comunitate. Lansează împreună cu Organizația Salvați Copiii o campanie de strângere de fonduri prin care își propune să doteze secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin cu un incubator modern. Totul pentru o șansă în plus la viață.

 Anual, 1 din 10 copii din România se naște prematur și are nevoie de îngrijire medicală specială. Datele arată că pierdem aproximativ 1.200 de nou-născuți anual. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame și copii, precum și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante. În acest context, CEZ face primul pas în această direcție și sprijină proiectul „Fiecare Copil Contează” – dezvoltat de Salvații Copiii România prin campania care demonstrează că energia vine de la oameni.

 Cum vă puteți implica?

În perioada 11-22 decembrie 2020, Grupul CEZ în România invită toate persoanele care doresc să doneze, să acceseze pagina dedicată pe site-ul Galantom.ro. Suma colectată va fi utilizată pentru achiziționarea unui incubator pentru secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. În spiritul sărbătorilor de iarnă și în semn de recunoștință, la finalul campaniei vom dona un brad neconvențional, realizat de Maison Dadoo, persoanei care a contribuit cu cea mai mare sumă la îndeplinirea acestei misiuni.

„Știm că împreună putem face mai mult decât separat, iar solidaritatea este darul cel mai de preț pe care îl putem oferi comunității, în perioada sărbătorilor de iarnă. Alături de partenerii noștri, vă invităm să contribuim cu un gest care înseamnă o șansă în plus la viață, într-o luptă contracronometru. Le mulțumesc în avans tuturor celor se alătură efortului nostru de a sprijini maternitățile din România și sunt implicit aproape de familiile beneficiare.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

 “Pandemia a pus o presiune majoră pe un sistem medical ale cărui vulnerabilități le știm cu toții. În această perioadă, nașterile premature nu s-au oprit; dimpotrivă, bebelușii au avut nevoie de îngrijire specială, iar incubatoarele au fost de multe ori salvarea lor. Pentru noi este important să avem parteneri care să acționeze alături de noi solidar și eficient, pentru că este în joc viața celor mici”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Șeful Secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, Dr. Frățilă Andreea, explică de ce este nevoie de un incubator nou: „Numărul prematurilor a crescut și aceștia necesită îngrijiri speciale încă din primele clipe de viață. Practic ceea ce se întâmplă în primele clipe poate decide destinul omuleţului care s-a grăbit să ajungă mai repede pe această lume. Pentru asigurarea confortului termic, nou-născuții prematuri necesită incubatoare. În secție avem incubatoare insuficiente, iar acestea sunt vechi, unele nu mai pot fi utilizate în condiții optime. Mulțumim tuturor celor care doresc să se alăture inițiativei Grupului CEZ și Organizației Salvați Copiii.”

Anterior, în luna iulie, CEZ Vânzare și Salvați Copiii au făcut o #PromisiunePentruViitor și au donat 450 de tablete cu acces la internet timp de doi ani, prin care au facilitat educația online pentru unii dintre cei mai vulnerabili elevi identificați în comunitățile din județele Argeș, Dolj, Iași, Timiș, Caraș-Severin și Constanța. La începutul anului școlar 2020-2021, copiii, părinții, dar și cadrele didactice au participat la o serie de traininguri speciale.

Grupul CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare, pe termen lung, comunităților locale și care vizează domenii precum sănătate și wellbeing, educație, mediu și dezvoltare locală.

Direcția Comunicare și Marketing, CEZ România

Despre Grupul CEZ în România

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 9 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO România.

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

După procesul de separare a activităţilor (unbundling) încheiat cu succes în anul 2017, Distribuţie Energie Oltenia (fostă CEZ Distribuţie) asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienţi casnici şi industriali care depăşeste 1,3 milioane de clienţi.

Grupul CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiţie de 1,1 miliarde euro şi contine 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcţiune la sfărşitul anului 2012.

Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România deţine în portofoliul său sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug şi Secu. Grupul CEZ a investit în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reşiţa în scopul creşterii eficienţei, capacitatea de producţie ridicându-se de la 18MW la circa 22 MW după finalizarea procesului de modernizare.

Începand cu 2018, CEZ ESCO România ofera soluţii de eficienţă energetică în sectorul privat. Compania oferă servicii complete, de la consultanţă la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (soluţii de încălzire, de răcire şi/ sau alimentare cu energie).

Despre Salvați Copiii România: 30 de ani

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here