Fidelitatea lui Zeus-Băse şi a corului lătrăilor pupincurişti

279

basescu-bocGrele vremuri, tristă istorie, valori incomensurabile sunt vândute pe un blid de linte! Traian Băsescu îşi aprofundează fidelitatea faţă de UDMR.

Vanitatea, orgoliul, prostia se însoţesc cu trădarea, cu vânzarea de ţară şi de neam. Este actual neînfricatul – viteaz Tudor Vladimirescu: “Patria se cheamă norodul, iar nu tagma jefuitorilor.” UDMR se bucură de devotamentul lui Traian Băsescu şi a lătrăilor ciumeţi, uitând de mormintele românilor de la Trăsnea şi Ip, Ciuc şi Covasna, Harghita şi alte locuri sfinte din Ardeal. România este înrobită în cele mai diverse forme de aceşti vrăjmaşi ai românilor. Profund şi niciodată perisabil în Romayana stă scris: “Doar laşii se supun sorţii. Eroii trebuie să i se împotrivească şi să învingă.”

Deputaţii PDL au reuşit să treacă prin Cameră un proiect de lege, care urmează a fi semnat de Zeus-Băse, în virtutea căruia Guvernul va putea atribui direct, fără licitaţie, contracte de lucrări publice în valoare de până la 4,8 milioane de euro. Până mai ieri pragul era de un singur million de euro, dar există exemple în care a fost încălcat grosolan, cum sunt cele de la Muzeul “Grigore Antipa” din Bucureşti şi Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca, unde s-au acordat câte 13 milioane de euro. Lesne de înţeles că Bulă – Boc şi miniştrii săi, plus acoliţii din judeţe, vor putea acorda oamenilor de afaceri care-i sponsorizează lucrări de tipul reabilitării a circa 6 kilometri de drum naţional sau 80 de kilometri de sistem de alimentare cu apă, ca să nu mai vorbesc de şcoli, dispensare, poduri etc., fără a se mai obosi cu respectarea riguroasă a licitaţiilor.

Nu era aceasta tema gândurilor mele, dar este o bună introducere: această parşivenie, îmi îngăduie, ca argument, în plus, să ajung la conferinţa de presă ( din păcate nu cea din urmă ) a marinarului fără scrupule, în care, în ansamblu, el definea PDL drept cel mai bun, mai eficient şi desigur, mai curat partid din istoria României -, evident spre deosebire de partidele din Opoziţie, care vor să ducă ţara “spre derapaj.” Comparaţi veninul pe care-l varsă de fiecare dată Traian Băsescu când vorbeşte de adversarii politici, pe care-i face responsabili de sărăcirea ţării, cu faptele – nu cu toate câte le-a făcut şi le face PDL şi şleahta obedienţilor (în cârdăşie cu UDMR, UNPR şi deputaţii minorităţilor naţionale, cu care conduce ţara spre dezastrul socio – economic), ci doar cu neguroasele iniţiative şi asumări legislative ale Guvernului ce poartă numele lui Bulă – Boc. Ţara s-a înglodat în felurite împrumuturi înrobitoare, pentru ca neisprăvitul Boc să poată distribui prietenilor politici, după bunul plac, contracte de până la 4,8 milioane de euro fără a mai exista vreun impediment legal, fără a exista vreo posibilitate de intervenţie a Curţii de Conturi ori a procurorilor anticorupţie.

Şi totuşi, nu acestea sunt temele de căpătâi ale conferinţelor de presă rostite de redundantul vaporean. Şi nici măcar teme/temele, neanunţate dinainte (cum se procedează la orice preşedinţie normală) nu contează, ci intenţia trişorului neruşinat. În mod frecvent, la deschiderea conferinţelor de presă, trombonistul marinar afirmă semtenţios că ar vrea să informeze mass media despre priorităţile majore ale momentului, despre discuţiile cu partidele politice, despre buget şi ce se mai taie, despre perspectivele socio – economice şi intrările României în spaţiul Schengen. De fapt tot ce a spus şi se spune pe aceste teme sunt “păreri” şi “indicaţii preţioase”, jigniri descreierate de persoane şi instituţii publice româneşti care refuză cu obstinaţie obedienţa, cunoscute dinainte fie direct de la el, fie mediat, prin lătrăi ai PDL.

Mesajul real al lui Zeus – Băse a fost adresat UDMR: el a afirmat răspicat că va face tot ce ţine de el ca Legea educaţiei naţionale să fie impusă României în forma pe care o acceptă extremismul maghiar. Nu este vorba despre “platforma moderată” a UDMR ori de maghiarii realişti, lucizi, ci de curentele revanşiste şi sovine conduse de flebeţea preşedintelui Traian Băsescu, de grobianul L. Tökes. Preşedintelui Traian Băsescu îi este frică, dacă nu vor fi acceptate pretenţiile neruşinate ale UDMR, acesta va ieşi de la guveranre. Mare pagubă în ciuperci!!! Asigurarea de fidelitate a marinarului către UDMR vine nu doar în contextul impertinenţei fără precedent a stupidului L. Tökes ( “eroul revoluţiei române” ), care îşi aruncă dementa flegmă pe Ziua Naţională a României şi care îşi face partid extremist, după ce Zeus – Băse i-a acordat sprijinul pentru a deveni europarlamentar al României, asigurarea de fidelitate a vaporeanului faţă de UDMR vine după ce unul dintre candidaţii la preşedinţia UDMR, Kelemen Hunar, actualul ministru al Culturii în Guvernul Boc – V – , a declarat impertinent şi fără şovăire că problema autonomiei Ţinutului Secuiesc este practic, rezolvată, important fiind nu “ dacă şi când ”, ci doar ” cum ”. Adică, în ce mod va reuşi Zeus – Băse s-o impună Parlamentului României. Astfel, UDMR iese de la guvernare şi, în consecinţă, PDL, partidul vaporeanului, pică şi chiar scaunul acestui blestemat individ se rostogoleşte în băltoaca tristei amintiri. Fidelitatea lui Traian Băsescu este identică cu trădarea şi nesocotirea demnităţii vanitos şi dus cu pluta. Fidelitatea acestui ins nu poartă legământ irizant şi catartic pentru neam şi ţară. Logoreea lui e tulburentă, provoacă angoase.

Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here