Ficatul gras cum îl combatem

404

ficatul gras2Consumul mare de alcool, obezitatea, diabetul, precum şi disfuncţiile erectile sunt cauze ale apariţiei ficatului gras.

Medicii spun că este vorba despre steatoza hepatică, aşa cum poartă denumirea „ficatul gras“ în termeni medicali, atunci când ficatul este format din 5-10% grăsime. Acest lucru apare în urma consumului exagerat de alcool, dar o altă cauză ar fi şi apariţia anumitor afecţiuni.

Câteodată, steatoza hepatică apare şi datorită unui consum prea mare de medicamente pe perioadă prea mare.

Ecografia depistează ficatul gras

În multe cazuri, steatoza hepatică nu are simptome. Din această cauză, diagnosticul se stabileşte numai în urma unei ecografii abdominale şi dacă medicul vă cere să faceţi o puncţie a ficatului.

Alimentaţia şi mişcarea, foarte importante

Medicii avertizează că, îndată ce diagnosticul a fost pus, bolnavul de steatoză hepatică trebuie să conştientizeze faptul că o măsură terapeutică principală este respectarea unui stil de viaţă echilibrat, fără consum de alcool şi de altfel cu reducerea aportului caloric. Dar conform medicilor această reducere nu trebuie să ducă la scăderi drastice în greutate pe perioadă scurtă, deoarece acestea pot avea un efect contrar celui aşteptat. Scăderea în greutate trebuie să depăsească 3 kg lunar. Pentru aceasta, specialiştii spun că trebuie înlocuită mâncarea grasă, procesată, cu multe E-uri sau cele prăjite cu fructe şi legume. Activităţile sportive, fac şi ele parte din acest regim, ca să-i spunem aşa şi ar fi bine să se facă de cel puţin două ori pe săptămână câte o jumătate de oră, fiind utilă în detoxifierea ficatului.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here