Festivitatea decernării titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu pentru patru personalităţi deosebite ale zilelor noastre – ,,E complicat să fii cetăţean de onoare al oraşului, dar este şi frumos”!

607

În ziua de 22 mai 2024, am participat în Amfiteatrul «Auditorium Maximum» al Universităţi «Constantin Brâncuşi» din Târgu-Jiu la festivitatea decernării titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local, pentru patru personalităţi deosebite ale zilelor noastre: marea actriță Maia Morgenstern, care din anumite motive obiective, nu a putut fi prezentă la festivitate, medicul Ana Culcer, dr. în medicină, un medic foarte apreciat şi cu vocaţie în îngrijirea şi în vindecarea unui număr însemnat de copii, economistul finanţist Gheorghe Birău, apreciat pentru activitatea îndelungată din sistemul bancar, un cadru didactic asociat la Universitatea «Constantin Brâncuși», dar, şi un puternic susținător al mediului academic, precum şi domnul Conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest Timișoara şi Preşedintele ARACIS. Festivitatea a fost prezidată de către domnul conf. univ dr. Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, iar, din prezidiu, au mai făcut parte, printre alţii, şi domnul ing. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului judeţean Gorj şi doamna prof. univ. dr. Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii «Constantin Brâncuși» din Târgu Jiu. Personal, am apreciat cuvântul de mulţumire al domnului Gheorghe Birău, care a mărturisit faptul că: ,,E complicat să fii cetăţean de onoare al oraşului, dar este şi frumos! Pentru că nimic din ceea ce se întâmplă, nu este întâmplător! De aceea, cred că cel mai frumos nume de oraş este…târgul”! Sunt cuvinte frumoase şi cu acest prilej au fost spuse cu mare subtilitate!

,,Apreciez faptul că aţi ales patru personalităţi ce reprezintă domenii diferite şi de o mare importanţă pentru societatea noastră”!
Din motive de admiraţie şi apreciere sinceră, voi reda în sinteză cuvântul de mulţumire al domnului Octavian Mădălin Bunoiu, care a început prin a aminti numele dascălilor care i-au marcat anii de formare ca tânăr intelectual şi de instrucţie şcolară, mulţumindu-le cu mult respect, mulţumind în acelaşi timp familiei părinţilor săi, pentru a încheia cu un citat din Einstein! Cunoscut cercetător şi cadru didactic universitar, domnul Mădălin Bunoiu a ţinut să adauge următoarele: “Trebuie să mai amintesc faptul că după zece ani de când a fost acordat titlul de cetăţean de onoare al municipiului Tîrgu-Jiu, tatălui meu, Dumitru Bunoiu, astăzi a venit şi rândul meu pentru a primi acest titlu, pentru care le mulţumesc autorităţilor administraţiei locale şi judeţene! Apreciez faptul că aţi ales patru nume care să reprezinte titlul de cetăţean de onoare pentru patru personalităţi ce reprezintă domenii diferite şi de o mare importanţă pentru societatea noastră”, după care vorbitorul a încheiat cu un citat din Winston Churchill! În partea finală a festivităţii din ziua de 22 mai 2024, din Amfiteatrul «Auditorium Maximum», au fost premiaţi elevii care au obţinut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale precum şi cadrele didactice care i-au pregătit pentru asemenea rezultate notabile!
HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT!
(Prof. dr. Vasile Gogonea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here