Festivitate de absolvire la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova

2184

La Centrul de Conservare și Restaurare din municipiul Craiova s-a desfășurat miercuri, 6 iulie 2022, un eveniment academic deosebit: festivitatea de absolvire a studiilor superioare pentru absolvenții promoției 2022 ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.
Ca absolvent al studiilor de master la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova am trăit cu emoție acest eveniment, alături de colegii de la specializarea ,,TEOLOGIE și CULTURĂ”. Festivitatea de absolvire a debutat de la ora 8, 30 în paraclisul Facultății, paraclis cu hramurile ,,Sfinții mari mucenici Serghie și Vah” și ,,Sfinți ierarhi Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur”, ocrotitorii și patronii spirituali ai învățământului teologic. Aici absolvenții ciclului de licență, specializările ,,Teologie pastorală” și ,,Arte Vizuale”, precum și cei de la master, au participat la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de un corp de părinți profesori ai Facultății. După această slujbă înălțătoare de suflet, cei prezenți au fost invitați în sala de festivități ,,Mitropolit NESTOR VORNICESCU” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova. Aici a avut loc depunerea jurământului de credință de către absolvenții ciclului de licență, promoția 2022. Părintele prof. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova a mulțumit lui Dumnezeu pentru că a rânduit să fim din nou prezenți, în format fizic, la facultate, după o provocare adusă de societate asupra noastră, pandemia, la care s-a adăugat mai nou amenințarea războiului din Ucraina. Părintele decan al instituției de învățământ superior amintite a mulțumit corpului de profesori care s-au ostenit pe parcursul anului universitar 2021-2022 și studenților de la ciclurile de licență și masterat, pe aceștia din urmă îndemnându-i să aprofundeze studiile realizate până acum și să pună în practică cunoștințele dobândite deja până acum: ,,toți am venit la această școală de înaltă cultură teologică pentru a dobândi cunoașterea lui Dumnezeu și apropierea de El”, a concluzionat părintele profesor Nicolae Răzvan-Stan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiul Craiova.
În încheierea Festivităților de absolvire de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova absolvenții, promoția 2022, au făcut mai multe fotografii împreună, fotografii care vor alcătui un frumos album în legătură cu acest eveniment de care ne vom aduce aminte, cu nostalgie și emoție, peste ani.
Absolvent master în teologie, Marius Stochițoiu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here