Festivalul Naţional al Şanselor Tale, organizat la Rovinari

334

rovinariÎn aceste zile, la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari se desfăşoară „Festivalul Naţional al Şanselor Tale” a cărui semnificaţie este dată de denumirea acestui an ca Anul European al Voluntariatului.

Această săptămână este marcată de activităţi în colaborare cu instituţii de cultură cum ar fi Muzeul Judeţean “Alexandru Ştefulescu”, „Centrul de Educaţie Incluzivă” Târgu-Jiu şi alte acţiuni educative, culturale şi sportive la nivelul unităţii şcolare din Rovinari.

Festivalul a debutat marţi, 6 decembrie cu activitatea „Violenţa în şcoală. Fii inteligent, nu fii violent!” care a avut ca obiectiv reducerea violenţei în şcoală, acţiunea încadrându-se într-o suită de alte activităţi desfăşurate pe tema violenţei de la începutul anului şcolar şi până acum. De asemenea, ziua de miercuri a fost marcată de două activităţi: una sportivă –„Sănătate, de la joc la fitness” care urmăreşte dezvoltarea armonioasă a organismului fiecărui elev, şi una pentru protecţia mediului „Natura ne aparţine. Noi îi aparţinem!” care doreşte conştientizarea nevoii de protecţie a mediului înconjurător.

Excursie pentru 80 de elevi

Următoarea zi a festivalului şi anume ziua de ieri a cuprins dezbaterea „România: trecut, prezent şi viitor” care a avut ca scop descoperirea importanţei cunoaşterii valorilor democraţiei, precum şi a importanţei analizei şi interpretării faptelor istorice. Astăzi, activitatea programată a se desfăşura este intitulată „Colinde pentru tine” care se desfăşoară în parteneriat cu „Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă” Târgu-Jiu, în cadrul unui program de Strategie Naţională de Acţiune Comunitară, care vizează comunicarea şi socializarea cu elevi ai centrului. Penultima zi a festivalului marcată în Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari cuprinde trei activităţi şi anume dezbaterea „Capcanele marketingului sau marketingul între interes şi moralitate” care are ca scop familiarizarea elevilor cu dilemele etice ale pieţei, cât şi formarea capacităţii de analiză a pieţei; dezbatere şi prezentare de imagini sub denumirea „Muzeul de Ştiinţă şi tehnică, o locaţie alternativă pentru desfăşurarea orelor de ştiinţe”; prezentare de referate şi de carte – „Travesti” de Mircea Cărtărescu. Ultimul eveniment înscris în programul de acţiuni al colegiului va fi o excursie gratuită în data de 10 decembrie, acordată unui număr de optzeci de elevi din colegiu, pentru vizitarea Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu, a Casei Memoriale „Ecaterina Teodoroiu” şi a Muzeului Arhitecturii Populare de la Curtişoara. Potrivit organizatorilor, toate aceste activităţi urmăresc formarea unui cetăţean informat şi activ în societatea în care trăieşte, dornic să-şi lărgească orizontul prin o mai bună corelare a noţiunilor învăţate în şcoală cu practica.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here