Festivalul Murelor, ediția a doua, debutează în august, la Roșia de Amaradia

1492

Cooperativa Agricolă Valea Amaradiei Catalunya organizează cea de-a doua ediție a Festivalului Murelor în zilele de 6-7 august 2021, în comuna Roșia de Amaradia, județul Gorj. Prima ediție a acestui eveniment a avut loc în anul 2019, iar în 2020 manifestarea a fost anulată ca urmare a evoluției pandemiei provocate de COVID-19.

Prima ediție a Festivalului Murelor a avut loc în luna iulie 2019, însă ulterior, organizatorii au stabilit ca acest festival să se desfășoare anual, în primul weekend din luna august. Sute de oameni s-au bucurat, la prima ediție, de savoarea şi prospețimea murelor. În 2019, în comuna gorjeană Roşia de Amaradia, producători locali, dar şi din alte judeţe, s-au reunit cu ocazia primului festival al acestor fructe de pădure.
Anul trecut, trebuia să aibă loc și ediția cu numărul doi, însă aceasta a fost anulată și amânată pentru anul acesta ca urmare a evoluției și a măsurilor luate pentru a stopa și încetini evoluție COVID-19. „Comuna Roșia de Amaradia vă așteaptă să petreceți cu noi în zilele de 6 și 7 august 2021. Aici, în poiană, la marginea pădurii, lângă plantații încărcate cu mure, ne vom întâlni cu producători, comercianți și procesatori ai acestor fructe, din toate regiunile țării, și, împreună cu toți localnicii comunei, vă așteptăm și pe dumneavoastră toți: meșteșugari, producători, comercianți, artiști și oricine dorește să ia parte la acest eveniment. Experiențele ce le vom împărtăși, parteneriatele ce le vom închega, distracția și voia bună vor fi un câștig pentru noi toți. Aici veți avea ocazia să degustați aceste delicioase fructe direct din plantație, să vă întâlniți și să socializați cu ceilalți participanți, să ascultați o muzică bună lângă un pahar de băutură și cu bucate alese. Vă așteptăm cu mult drag și vă promitem că nu veți regreta alegerea făcută”, au transmis organizatorii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here