Festivalul Maria Lătărețu a ajuns la ediția a XXIII-a

352

De luni, timp de trei zile, municipiul Târgu-Jiu găzduiește cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu”. Prima zi a festivalului este și ziua preselecției, după cum a precizat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al festivalului. Evenimentul se desfășoară la restaurantul de pe Insulița Jiului, intrarea fiind liberă.

În semn de omagiu adus marii interprete a cântecului popular românesc și gorjenesc, mai ales, anul acesta se va organiza la Târgu-Jiu o nouă ediţie a Festivalului „Maria Lătăreţu”, evenimentul debutând luni. “Este cea de-a XXIII-a ediție a acestui festival dedicat privighetorii cântecului popular românesc Maria Lătărețu. Gorjul este una din principalele vetre de folclor ale țării, iar privighetoarea noastră Maria Lătărețu este considerată drept cea mai importantă solistă de muzică populară care a trăit vreodată pe meleagurile noastre. Festivalul se adresează soliștilor vocali și instrumentiști, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani. El va debuta săptămâna viitoare; luni, este prima zi și este ziua preselecției”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al festivalului.

Artiști de renume, prezenți la Târgu-Jiu
În fiecare seară a festivalului, după partea de concurs, va urma câte un recital folcloric, spre bucuria iubitorilor acestui gen de muzică. “În prima seară, după partea de concurs va evolua Ansamblul Maria Lătărețu al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu; a doua seară va fi rezervată exclusiv Ansamblului Doina Gorjului, iar a treia seară, cea a decernării premilor, va fi rezervată tot Doinii Gorjului, dar invitațiilor săi: Sava Negrean Brudașcu, Cristian Pomohaci, Viorica Macovei, Ion Ghițulescu, Felicia Stoian, și nu în ultimul rând, Robert Târnăveanu și gorjeanul nostru, Dumitru Zamfira. Fiecare va susține câte un recital și în felul acesta vom ajunge la sufletele tuturor iubitorilor de cântec popular“, a confirmat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului“.
Evenimentul se desfășoară la restaurantul de pe Insulița Jiului, intrarea fiind liberă. Festivalul va fi transmis în direct la Etno Tv și o televiziune locală, dar și la Radio Oltenia Craiova.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here