“Festivalul Luminii”, în Parcul Central

178

festivalul luminii1Organizaţia Naţională Cercetaşii României, filiala „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, a oferit sâmbătă seară un spectacol impresionant în Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu.

Pe aleile din parc s-au amplasat mii de cutiuţe din hârtie flaxurată cu lumânări, iar cei peste 200 de oameni prezenţi au putut reflecta asupra lucrurilor mărunte ce fac viaţa fiecărui om mai frumoasă. Acţiunea a făcut parte din cadrul Festivalului Luminii, ce are loc anual, prima ediţie desfăşurându-se în urmă cu şase ani de zile. Atunci, câţiva cercetaşi clujeni şi-au unit forţele pentru a le reaminti oamenilor frumuseţea lucrurilor mărunte. Mesajul lor a fost preluat de cercetaşii din toată ţară, şi, în acest an, pe 13 martie, centrele locale din Târgu-Jiu, Bucureşti, Deva, Hunedoara, Bacău, Paşcani, Suceava, Rădăuţi, Cluj-Napoca, Oradea, Miercurea-Ciuc, Timişoara şi Târgu-Mureş au oferit comunităţilor din care fac parte câteva ore de relaxare.

festivalul luminii2Evenimentul a început la orele 19 şi a durat până la 21:30, însă ultimii spectatori au plecat mult mai târziu, după ce organizatorii au strâns şi ultimele lumânărele. „Am început pregătirile încă de la orele 15. Am expus desenele tematice ale elevilor de la Şcolile Generale Nr. 4 şi Nr. 8 şi ale celor de la Palatul Copiilor”, a declarat Roxana Giurgiev, membră a organizaţiei locale a Cercetaşilor. Totodată, parteneri la acest eveniment au fost Asociaţia pentru Turism, Sport şi Ecologie „Hai-Hui”, care au asigurat fondul muzical, dar şi şase voluntari de la Liga Studenţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here