Festivalul Luminii, în Parcul Central

89

festivalul luminiiOrganizaţia Naţională Cercetaşii României, filiala „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, va oferi sâmbătă seară un spectacol impresionant în Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu.

Pe aleile din parc se vor amplasa mii de cutiuţe din hârtie flaxurată cu lumânări, iar oamenii prezenţi vor putea reflecta asupra lucrurilor mărunte ce fac viaţa fiecărui om mai frumoasă. Acţiunea face parte din cadrul Festivalului Luminii, ce are loc anual, prima ediţie desfăşurându-se în urmă cu şapte ani de zile. Atunci, câţiva cercetaşi clujeni şi-au unit forţele pentru a le reaminti oamenilor frumuseţea lucrurilor mărunte. Mesajul lor a fost preluat de cercetaşii din toată ţară, şi, în acest an, pe 7 mai, alte 19 centre locale vor oferi comunităţilor din care fac parte câteva ore de relaxare.

Evenimentul va începe la orele 21:00 şi va dura până aproape de orele 23:00. În cadrul Festivalului, Parcul Central va fi luminat de peste 5.000 de lumânări, amplasate de o parte şi de alta a leilor după ce, în prealabil, iluminatul public va fi oprit. De asemenea, publicul va asista la un concert susţinut de tineri liceeni, va participa la ateliere interactive de pictură, origami şi brăţări sau va înălţa, împreună cu cercetaşii, lampioane zburătoare. Tema Festivalului Luminii din acest an este „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte!”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here