Festivalul Internaţional de Folclor a ajuns la ediţia a XIV-a

242

Ansambluri din Bulgaria, Serbia, Ucraina şi România vor fi prezente la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor. Evenimentul se desfăşoară în perioada 21 – 26 august.

Primirea formaţiilor participante la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor se va face începând de duminică, ora 15.00, până luni la 12.00. Luni are loc o conferinţă de presă pe tema festivalului, dar şi o şedinţă tehnică cu ghizii şi conducătorii formaţiilor. La ora 17.00, la Masa Tăcerii, se va face o şedinţă foto cu toate formaţiile participante. La ora 19.00 începe parada formaţiilor participante la festival: ansamblurile invitate de peste hotare, Fanfara “Armonia” a municipiului Tg-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” şi ansamblurile din: Peştişani, Turceni şi Dănciulești, TRASEUL: MASA TĂCERII – str. EROILOR (până la TEATRUL ELVIRA GODEANU)- str. VICTORIA PIETONAL după care formațiile se repliază la scenă; coordonează: Valeriu Saraolu, Iulian Malea.
Începând cu ora 20.00, pe esplanada din centrul municipiului Târgu-Jiu se va desfăşura festivitatea de deschidere, cu intonarea de către Fanfara “Armonia” a Imnului Naţional şi a Imnului Municipiului Târgu-Jiu; intonarea imnurilor naţionale şi ridicarea drapelelor ţărilor participante; Alocuţiuni de salut (Primarul Municipiului Tg-Jiu, Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj); Microrecitalurile formaţiilor participante; Prezentator: Codruţa Florescu; coordonează: Gheorghe Porumbel – directorul festivalului.
Festivalul Internaţional de Folclor continuă marţi, începând cu ora 20.00, la Amfiteatrul din centrul municipiului fiind susţinute recitaluri de câte 30 de minute ale ansamblurilor din Serbia, Bulgaria şi Ucraina, dar şi un spectacol de gală susținut de Ansamblul folcloric profesionist „Mureșul” din Tg-Mureș – coordonator – coregraf Titi Boantă.
Miercuri seara, după recitalurile ansamblurilor din străinătate, Ansamblul folcloric profesionist „Timișul” din Timișoara – coordonator- coregraf Toma Frențescu, va susţine un spectacol de gală.
Joi, 25 august, la ora 12.00, în Sala Maură va avea loc o întâlnire de protocol cu delegaţiile participante la festival, în cadrul căreia se vor susţine scurte alocuţiuni de salut din partea conducerii judeţului şi municipiului, cât şi ale oaspeţilor; va urma înmânarea mapelor şi a obiectelor de protocol, dar şi un schimb de impresii asupra desfăşurării festivalului, propuneri, sugestii; Coordonează: Gheorghe Porumbel – directorul festivalului, Cristi Băluţă – referent cultural Consiliul Judeţean Gorj şi Oana Paloş – purtător de cuvânt Consiliul Judeţean Gorj. Joi seara, începând cu ora 20.00 va avea loc festivitatea de închidere a festivalului.

Vineri – seară românească de folclor
Vineri, 26 august, pe Insuliţa de pe Jiu are loc Seară românească de folclor, începând cu ora 19.00 În prima parte a serii va avea loc un spectacol susţinut de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, iar în partea a doua un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Invitați în spectacol sunt îndrăgiţii Emilia Dorobanțu și Robert Târnăveanu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here