Festivalul Ignatului, din nou la Rânca

779

Stațiunea Rânca va fi în acest week-end gazda celei de-a doua ediții a Festivalului Ignatului. Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului tradiția de sacrificare a porcului în gospodăriile țărănești și prepararea produselor tradiționale, șoriciul, pomana porcului, cârnații, caltaboșii, toba sau carnea la garniță, anunță Consiliul Județean.
Toate aceste produse vor fi la dispoziția gurmanzilor, împreună cu sarmale și piftii, la standurile și expozițiile cu vânzare ale cabanierilor din Rânca și ale restaurantelor și pensiunilor invitate din Gorj și Mehedinți.
Băcița Mărioara Băbu își va onora titlul de „Tezaur uman viu” și va fi prezentă la festival cu celebrele mâncăruri ciobănești. Cele mai gustoase preparate vor fi premiate de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” în cadrul tradiționalului concurs culinar.
Atmosfera va fi încălzită cu vin fiert, iar, începând cu ora 12.00, cu muzică populară și colinde prezentate de grupuri folclorice din Novaci, Polovragi, Baia de Fier și de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Seara de sâmbătă va fi încheiată cu un concert Tavi Colen Band, începând cu ora 17.00.
Duminică, Festivalul Ignatului va continua cu muzică și voie bună, la prânz fiind programat concertul Dan Helciug&Spitalul de Urgență, la ora 14.00 – Ansamblul folcloric „Liviu Dafinescu” din Baia de Fier, iar la ora 15.00 este programat recitalul trupei „Contrasens”. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Gorj, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Asociația Concesionarilor „Corneșul Mare” din Rânca și primăriile și consiliile locale din Novaci, Baia de Fier și Polovragi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here