Festivalul folcloric “La Stejarul din răscruce” a deschis Zilele Comunei Stejari

1046

Zilele Comunei Stejari au debutat, ieri, cu Festivalul folcloric “La Stejarul din răscruce”, manifestare aflată la cea de-a IX-a ediție, cu participanți din toate comunele județului. Formații de dansuri populare, instrumentiști, dar și soliști vocali de muzică tradițională oltenească au încântat publicul amator de muzică de calitate. De asemenea, artiști de renume cum este Gheorghe Roșoga, Valentin Sanfira, Eugenia Filip, dar și surorile Coardă din Stejari au încântat cetățenii.

Sute de localnici de pe Valea Amaradiei au participat la bâlciul deschis, ieri, în zona Ronghia, de Zilele Comunei Stejari. Oamenii s-au perindat printre diversele articole expuse în zi de sărbătoare, printre produsele agricole, meșteșugărești, de îmbrăcăminte sau încălțăminte, cumpărând cele necesare, în timp ce tinerii au umplut punctele de distracție și terasele cu mici, bere și alte produse alimentare. De altfel, autoritățile locale au stabilit o taxă de 4 lei/mp pentru închirierea spațiilor, banii astfel colectați ajungând la bugetul local.
Seara de joi, s-a încheiat cu tradiționala horă a satului, formația Zvon de la Craiova, condusă de un tânăr originar din satul Piscoiu al comunei Stejari, făcând cu adevărat atmosferă. În premieră, Primăria Stejari condusă de edilul Robert Păiuși a organizat, în colaborare cu A.C.S. RAIDERI Târgu Jiu, în zonă, și o competiție de rallycross, similară celei de la Preajba din Târgu-Jiu.

“La Zilele Comunei Stejari i-am invitat în localitate pe domnul prefect al județului Gorj, Ciprian Florescu, pe președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pe domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Muja, pe domnul președinte al filialei PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, pe domnul deputat Eugen Tomac, pe fostul prefect de Gorj, Gheorghe Paraschivu, pe deputatul Alin Văcaru și pe domnul deputat Victor Ponta care a spus că va face tot posibilul să fie prezent alături de noi”, a declarat Robert Păiuși, primarul comunei Stejari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here