Festivalul ”Filofteia Lăcătușu”, la a IV-a ediție

903

În luna martie, la Horezu, se va desfășura cea de-a IV-a ediție a Festivalului Naţional de Folclor al Copiilor ,,Filofteia Lăcătuşu”. Înscrierile au început, ieri, și se vor încheia pe 19 februarie.

La festival pot participa copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Înscrierea concurenților se poate face la Biroul de relaţii cu publicul al Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” sau la Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din oraşul Horezu. Concurenţii din alte localităţi şi judeţe vor solicita înscrierea şi confirmarea acesteia la telefon 0763/838.203 sau la adresa de e-mail bdmedia44@yahoo.com. În perioada 20-26 februarie 2017, pentru acest festival, se va susţine proba de preselecţie în localităţile de unde provin cei mai mulţi concurenţi, comunicate prin mesaj telefonic. Probele concursului sunt: o doină (live), maxim două strofe; un cântec la alegere (cu negativ), maxim 3:40 minute. Juriul va penaliza pe cei care nu respectă aceste cerinţe obligatorii. Festivalul se va desfășura în data de 4 martie, începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” Horezu. Președintele juriului va fi interpreta Nina Predescu. Pe scena festivalului vor mai urca, pentru a comemora 40 de ani de la trecerea în eternitate a Filofteiei Lăcătușu, atât Nina Predescu, cât și Nicoleta Lăcătușu, Maria Corlan Mischie, Emilia Drăgotoiu Nanu, Angelica Mirea, Sica Rusu Durlai, Nelu Ciocan, Elena Popescu Lăzăroiu, Neluțu Trandafir, Alina Darap, Ana Maria Nițu, Luiza Ciudin, Roxana Croitoru, Adnana Dinea, Cristina Ciortea, Mara Vătavu și Andrada Betej. Momente poetice va oferi Dorel Dobre Delagorj.
R.L.

1 COMENTARIU

  1. Intamplarea a facut sa particip in sala ca spectator la preselectiile organizate la Tg-Jiu pentru acest festival – concurs si nu mica mi-e mirarea sa vad cum au fost selectati de catre juriu copii care au avut o prestanta slaba sau mediocra, ba chiar unii copii carora li s-au facut observatii clare in legatura cu melodiile alese si cu punerea lor in scena de catre comisie, iar alti copii care s-au prezentat ireprosabil au fost respinsi de acest juriu. Se poate lesne intelege ca au fost selectati copii ai caror profesori coordonatori au fost in juriu, ca pana la urma acest juriu nu a avut ca si criteriu de selectie talentul ci recomandarile, din pacate pentru ceeace inseamna folclor si muzica populara in Gorj! Ca si iubitor de folclor si muzica populara sunt dezamagit si-mi rezerv dreptul sa spun ca organizarea si organizatorii acestui festival concurs nu au nici o intentie sa promoveze talentul, ci doar relationismul si mediocritatea , descurajand in acest fel copii care s-au nascut cu har de la D.zeu sa duca mai departe cantecul lasat mostenire de solistii nostri de renume. Aceasta parere mi-am facut-o si o sustin cu argumente foarte clare deoarece cunosc copii din Gorj care au venit acasa cu premii importante, trofee si premii speciale atunci cand au concurat in alte judete unde jurizarea s-a facut pe criterii ce iau in calcul talentul, atitudine si prezenta scennica, iar aici la Tg-Jiu au fost respinsi doar pentru ca nu au profesorii coordonatori in juriu sau nu au avut nici o recomandare cu dedicatie. acest festival, asa cum e organizat acum, este un crnaval , nicidecum ceeace se vrea sa para ca este!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here