Festivalul Copiilor „Maria Lătăreţu”, la a IV-a ediţie

385

În acest week-end, la Târgu-Jiu, se va desfăşura cea de-a patra ediţie a Festivalului Copiilor „Maria Lătăreţu”. Anul acesta, la eveniment s-au înscris aproximativ 40 de concurenţi din mai multe judeţe.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Copiilor „Maria Lătăreţu” se va desfăşura, sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 14:00, în sala de festivităţi a Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”. Înscrierile s-au încheiat ieri, circa 40 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani anunţându-şi intenţia de a participa la ediţia din acest an a festivalului. „Până la această oră avem deja 40 de concurenţi, copii foarte talentaţi care vin din întreaga Oltenie, de la Bechet, de la Calafat, de la Craiova, de la Drobeta Turnu-Severin. Sperăm ca de la ediţiile viitoare, dacă se vor găsi fonduri, acest festival să fie de nivel naţional pentru că numele Mariei Lătăreţu este foarte popular în rândul micilor talente, deoarece orice artist, mare sau mic, nu poate să-şi înceapă cariera artistică fără a ştii măcar un cântec al Mariei Lătăreţu. Toţi copiii vor fi premiaţi, într-un fel sau altul, cu sume de bani, cu cărţi, cu cadouri, cu CD-uri, cu fotografii ale artistei”, a declarat Dorin Brozbă, realizatorul festivalului.

Nora şi nepotul artistei, printre invitaţi
Ca şi în anii trecuţi, la eveniment vor participa şi membri ai familiei celebrei artiste. Este vorba de nora şi nepotul acesteia, Ioana Lătăreţu şi Mihai Lătăreţu. „Şi de această dată ne onorează cu prezenţa familia artistei, respectiv doamna Ioana Lătăreţu, nora Mariei Lătăreţu, şi domnul Mihăiţă Lătăreţu, nepotul Mariei Lătăreţu. Dânşii sunt foarte încântaţi de această manifestare, şi-au arătat disponibilitatea şi iată că ne onorează venind de la Bucureşti special pentru acest eveniment. La o astfel de manifestare nu puteam să punem decât un juriu foarte competent. Şi de această dată avem pe vechea noastră colaboratoare, pe doamna Nina Predescu, cunoscuta interpretă a cântecului popular oltenesc de mare autenticitate, pe doamna Ioana Lătăreţu, pe doamna Angelica Mirea, pe Maria Beatrice Băndoiu; avem şi un reprezentant al copiilor, pe micuţa Luiza Ciudin, care de-a lungul vremii a câştigat toate marile premii, atât la „Maria Lătăreţu”, cât şi la „Filofteia Lăcătuşu” şi la Festivalul „Domnica Trop””, a precizat Dorin Brozbă. Pe lângă concurenţi, la festival îşi vor mai da concursul: Nina Predescu, Maria Beatrice Băndoiu, Maria Corlan Mischie, Elena Popescu Lăzăroiu, Angelica Mirea, Cristina Boian, Laura Drăguţ, Neluţu Trandafir, Raluca Elena Căpitănescu, Constantin Logofetescu, Luiza Ciudin, Cristiana Soreanu, Ingrid Boengiu, Ana Maria Soreanu şi Ionela Trandafir. „Această manifestare va dura 4-5 ore şi invităm oamenii sensibili şi oamenii care vor să vadă calitate şi frumuseţe să fie alături de noi”, a mai spus realizatorul festivalului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here