Festivalul – concurs ”FREAMĂT DE CODRU”, la o nouă ediție

305

Consiliul Local și Primăria Țînțăreni, Biblioteca Comunală Țînțăreni în parteneriat cu  Biblioteca Județeană” Christian Tell” Gorj și Centrul  Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează,  cea de-a VII-a ediție a festivalului-concurs: „FREAMĂT DE CODRU”. Concursul se desfășoară pe două secțiuni: recitare din lirica eminesciană și creație literară: poezie. La concurs pot participa elevi de gimnaziu, liceeni și studenți.

Într-o lume care tinde spre informatizarea absolută, cuvântul pare să-şi piardă din semnificaţie. Totuşi e doar o aparenţă, căci la început a fost cuvântul şi fiecare dintre noi ne construim verticalitatea prin forţa spunerii. Comportamentul pe care îl cultivăm elevilor prin intermediul studiului literaturii poate fi reflectat şi în creaţiile proprii, prilej de identificare a talentului care îmbracă uneori haina sfioşeniei. Dragostea de frumos, gândirea creatoare şi vraja cuvântului l-au făcut pe M. Eminescu să poarte pecetea geniului. Eminescu este pentru fiecare dintre noi altceva. Să ne deschidem porţile inimii şi, cum afirma poetul Nichita Stănescu – “Să ne împrietenim cu Eminescu sărutându-i versul”.

Festivalul – concurs ”FREAMĂT DE CODRU”, la ediția a VII-a
Cea de-a VII-a ediție a festivalului-concurs: „FREAMĂT DE CODRU” are loc pe 18 iunie. Concursul se desfășoară pe două secțiuni: recitare din lirica eminesciană și creație literară: poezie. La concurs pot participa elevi de gimnaziu, liceeni și studenți. La secţiunea recitare concurenţii trebuie să pregătească un text reprezentativ din creaţia eminesciană. Textul să fie bine cunoscut şi interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului). Se recomandă fragmente din poemele ample eminesciene: Scrisorile, Luceafărul, Glossă, Rugăciunea unui dac etc.
La secţiunea creaţie, concurenţii trebuie să trimită lucrările selectate de către fiecare unitate şcolară. Lucrările trimise la această secțiune vor respecta cu strictețe precizările din Anexa I, care face parte integrantă din prezentul regulament.
Pentru a intra în concurs, fiecare lucrare trebuie să conțină: Titlul lucrării; Numele si prenumele autorului; Adresa completă; Numărul de telefon (fix/sau mobil) şi adresa de e-mail ale autorului sau ale profesorului coordonator (pentru a putea fi contactat); Unitatea de învăţământ (denumire, adresa, telefon/fax); Profesorul îndrumător al elevului (numele, specialitatea si un număr de telefon/adresa de e-mail).
Lucrările se vor pune într-o țiplă, înainte de a fi introduse în plic și se vor trimite la adresa: Biblioteca Comunală Țînțăreni, jud. Gorj, sat Țînțăreni, com. Țînțăreni,cod poștal 217535.
Lucrările vor fi trimise și în format electronic la adresele de e-mail bibliotecatantareni@yahoo.com sau primariatintareni@yahoo.com
Premii se pot acorda atât la secţiunea creaţie, cât şi la secţiunea recitare şi constau în diplome şi cărţi. Se vor acorda Premiul I, Premiul II, Premiul III și mențiuni pentru fiecare secțiune. De asemenea, participanții vor primi diplomă de participare, iar decernarea premiilor se va face în ziua de 18 iunie 2017, la Muzeul ”Mihai Eminescu” din satul Florești, comuna Țînțăreni, județul Gorj.
Juriul este alcătuit din poeţi, scriitori şi profesori de Limba şi Literatura Română. Lucrările premiate vor fi publicate în ziarul local Ediție Specială de Țînțăreni. De asemenea, lucrările trimise în concurs nu se restituie autorilor, indiferent dacă au fost premiate sau nu.
Orice modificări care pot apărea ulterior, vor fi comunicate în scris, în timp util, tuturor celor implicaţi în concurs.
Festivalul – concurs ”FREAMĂT DE CODRU” este organizat în parteneriat cu: Consiliul Judeţean Gorj, Biblioteca Județeană” Christian Tell” Gorj, Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Gimnazială Țînțăreni, Școala Gimnazială Florești nr.1. Evenimentul își propune stimularea şi valorificarea interesului elevilor şi cadrelor didactice faţă de opera poetului naţional Mihai Eminescu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here