Festivalul Berii începe luni la Rovinari

138

festivalul beriiLuni, 8 august, la Rovinari va debuta cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Berii, organizat anual, în luna august, de către autorităţile rovinărene.

Atât Primăria, cât şi Consiliul Local şi Casa de Cultură a oraşului Rovinari promit o atmosferă incendiară, la fel ca în anii trecuţi, iar rovinărenii şi nu numai aceştia se vor distra de minune. Potrivit lui Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari, evenimentul va debuta de luni, însă zilele cu concerte vor fi doar în week-end-ul 13-14 august. „Dacă în anii trecuţi, cu ajutorul unor formaţii şi artişti întreţineam atmosfera şi în ziua de vineri, în acest an, cheltuielile pentru acest festival s-au redus la jumătate, dar sperăm ca distracţia să fie maximă”, a spus viceprimarul.

Comercianţii achită 2 lei

Încă de luni, zeci de comercianţi vor poposi pe Bulevardul Minerilor din centrul oraşului, oferind cetăţenilor de la mici, până la vata de zahăr, tiribombe şi alte locuri amenajate pentru copii, până la produse răcoritoare şi produse nealimentare. „Taxa pe care comercianţii o au de achitat nu este una mare, fiind de doar 2 lei pe metru pătrat pe zi. Suntem siguri că numărul comercianţilor va rămâne la fel de crescut ca la ediţiile anterioare, şi vor veni din toate colţurile ţării cu diverse produse”, a precizat Laurenţiu Chivu.

Craiova Maxima, la Rovinari

Autorităţile spun că seara zilei de 13 august va începe de la orele 20:00 cu un spectacol oferit de copiii Grădiniţei cu Program Prelungit şi cei de la Clubul Elevilor Rovinari, urmând ca de la orele 21:00 să înceapă concertul lui Nick Kamarera şi al lui DJ Mike Diamonds. De asemenea, tot sâmbătă de la orele 18:00, pe stadionul din oraşul Rovinari se va disputa o partidă amicală de fotbal între echipa Craiova Maxima şi echipa oraşului Rovinari. Astfel jucătorii care au dus Craiova pe culmile gloriei în fotbal, precum Aurică Ţicleanu, Rică Răducanu şi alţii, vor veni din nou în Gorj. Aceştia au mai fost prezenţi şi week-end-ul trecut la Bustuchin, cu ocazia Zilelor Comunei. Craiova Maxima s-a impus atunci la Bustuchin cu 3-0, iar primarul Ion Ciocea a fost lăsat de portarul Rică Răducanu să înscrie golul de onoare pentru echipa locală a Bustuchinului.

Duminică, muzică de petrecere

Seara de duminică, 14 august, va fi dedicată manelelor şi muzicii de petrecere, genuri care s-au impus foarte bine la Rovinari, adunând mii de spectatori în fiecare an, atât cu ocazia Festivalului Berii, cât şi de Zilele oraşului. Astfel, potrivit conducerii Primăriei Rovinari, formaţia de muzică populară „Generalii” îi vor încânta pe rovinăreni şi pe cei prezenţi de la orele 21:00, iar o oră mai târziu pe scenă vor urca Nek, Claudia, dar şi Liviu Guţă.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here