Festivalul „Cântecului, jocului şi portului popular gorjenesc” şi-a desemnat câştigătorii

349

Ca în fiecare an, Tismana s-a transformat pentru câteva zile în capitala folclorului gorjenesc. Zeci de solişti şi formaţii de dansuri populare au participat zilele trecute la cea de-a 45-a ediţie a Festivalului „Cântecului, jocului şi portului popular gorjenesc”, cei mai talentaţi dintre aceştia fiind răsplătiţi cu premii în valoare totală de peste 6.000 de lei.

Devenit deja o tradiţie în Gorj, festivalul se adresează tinerilor interpreţi din judeţ, cu vârsta de peste 16 ani, şi este structurat pe patru secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti, dansuri populare şi port popular. Concursul a început marţi, după etapa de preselecţie. Ziua de 15 august a fost rezervată concursului formaţiilor de dansuri, festivităţii de premiere şi spectacolului extraordinar oferit de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”.

Palmaresul Festivalului
La ediţia din acest an au participat peste 30 de concurenţi, cei mai talentaţi dintre ei fiind răsplătiţi cu premii în valoare totală de aproximativ 6.000 de lei. Astfel, la secţiunea „solişti vocali”, premiul I a fost acordat interpretelor Alexandra Mărculescu (Târgu-Jiu) şi Carmen Duică (Turceni). La aceeaşi secţiune, câştigătoarele premiului II au fost desemnate Cristina Soreanu (Bumbeşti-Jiu) şi Alina Darap (Mehedinţi), în timp ce premiul III a fost adjudecat de către Marinel Moraru (Motru) şi Laurenţiu Rap (Godineşti). La secţiunea „port popular”, au fost acordate două premii, adjudecate de două târgujience: Graţiela Bejinaru şi Elisabeta Nicoloiu.
În ceea ce priveşte câştigătorii secţiunii „solişti instrumentişti”, aceştia sunt: premiul I – Ion Răducanu (Negomir); premiul II – Marian Argint (Godineşti) şi Mirel Chiru (Târgu-Jiu); premiul III – Ion Pobirci (Godineşti) şi Andreea Aniniş (Târgu-Jiu). Alte trei premii au fost acordate în cadrul secţiunii „dansuri populare”: premiul I – formaţia de dansuri a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu; premiul II – formaţia de dansuri din Turceni; premiul III – formaţia de dansuri din Licurici. De asemenea, a fost acordat şi un premiu special pentru formaţie nou înfiinţată, premiul adjudecat de formaţia de dansuri din Căpreni.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here