Festival Revive la Godinești și Târgu-Jiu

769

Asociația Culturală VICTE organizează în Gorj, în perioada 23-26 septembrie, Festivalul Revive. Acesta va avea loc în satul Rătez din comuna Godinești și în orașul Târgu-Jiu.
Pentru copiii din satul Rătez și, implicit, din comuna Godinești va avea loc un atelier-concurs de fotografie ce se va desfășura pe parcursul a două zile, 23 și 24 septembrie.
Ziua de duminică, 26 septembrie, va fi destinată activităților din Târgu Jiu. Astfel, începând cu ora 11.00, în Sala Maură a Palatului Administrativ, reprezentanți ai Institutului Național al Patrimoniului, Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“, Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti“, dar și ai instituțiilor partenere Consiliul Județean Gorj, Direcția Județeană de Cultură și Inspectoratul Școlar Județean, vor dezbate teme de actualitate din domeniu, în cadrul conferinței „Arhitectura vernaculară: Quo vadis?. Contribuții și repere pentru arhitectura modernă“.
În aceeași zi, la ora 16.00, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, actrița Antoaneta Cojocaru și bass-baritonul Daniel Pascariu vor încerca să dezvolte abilitățile de comunicare și cele artistice ale copiilor în cadrul atelierului de dezvoltare prin artă „Micii artiști”.
Vernisajul expoziției de fotografie și ceremonia de premiere a tinerelor talente ce au contribuit la realizarea acesteia se vor desfășura în foaierul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, începând cu ora 18.00
Apoi, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” va găzdui un recital de muzică, cu participarea extraordinară a sopranei Irina Iordăchescu și a tenorului Mario Vasiliu, acompaniați la chitară de Laurențiu Topală.
„Proiectul REVIVE are scopul de a revigora din punct de vedere cultural atât zona de referință, cât și comunitatea defavorizată, de a valorifica și a face cunoscute prin intermediul unor activități diverse atât vestigiile patrimoniale existente și importanța arhitecturii vernaculare, cât și rolul comunităților zonale, în formarea și consolidarea unei identități culturale de netăgăduit. Participarea publicului la evenimente se va face în conformitate cu normele sanitare impuse de situația pandemică”, anunță organizatorii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here