Festival Local ,,De ziua țării mele”

763

Preşcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu au sărbătorit, sub îndrumarea cadrelor didactice, cum se cuvine Ziua Naţională a României, vineri, 29 noiembrie 2019, prin organizarea FESTIVALULUI LOCAL ,,DE ZIUA ȚĂRII MELE”.
Iubirea şi mândria faţă de propria ţară nu cunoaşte vârstă, nu cunoaşte grade de comparaţie, nu cunoaşte graniţe, ci doar bucuria de a spune din toată inima şi cu tărie „Noi suntem Români”.
Micuţii, îmbrăcați în costume populare, au cântat cu glasuri cristaline şi inocente, dar mândre şi răspicate „Deşteaptă-te, române”, cântece patriotice, au recitat poezii despre țară, au întins hore, etc.
Programul festivalului a vizat dorinţa cadrelor didactice implicate de a transmite şi a înrădăcina importanţa evenimentelor comemorate pe data de 1 Decembrie, dar în aceeaşi măsură transmiterea spiritualităţii neamului românesc, mândria şi iubirea faţă de ţară, respectarea şi păstrarea tradiţiilor româneşti, a portului naţional şi a păstrării alături de inimă a tricolorului nostru.
Prin măiestrie, multă răbdare și pricepere doamnele educatoare au creat un cadru de sărbătoare în grădiniță, iar în grupe au desfășurat diferite activități prin care au transmis copiilor sentimente de dragoste, respect, de mândrie și apreciere față de ţara noastră, de neamul nostru românesc, precum şi faţă de valorile ce ne definesc ca și români.
FESTIVALUL LOCAL ,,DE ZIUA ȚĂRII MELE” şi-a dorit crearea în cugetul şi inima preșcolarilor, încă inocentă, a mândriei de a fi român.
La mulți ani, România!
Prof. Ana-Maria Bîzdoacă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here