Festival județean de poezie și muzică ,,Eminesciana”

1875

În data de 14.01.2022, s-a desfășurat la sediul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu și online/indirect, FESTIVALUL DE POEZIE ȘI MUZICĂ ,,Eminesciana”, festival cuprins în calendarul acțiunilor PROIECTULUI EDUCATIV EXTRACURRICULAR ,,OCROTIȚI ZÂMBETUL COPILĂRIEI!”, avizat ME în CAERI 2020, Domeniul Cultural-artistic, folclor, tradiții, obiceiuri, poziția 898 și coordonat de profesor Ana-Maria Bîzdoacă.
Festivalul s-a adresat.
Festivalul ,,Eminesciana” are loc, în fiecare an, la noi în grădiniţă, și este dedicat marelui poet Mihai Eminescu, oferindu-ne ocazia de a-i vedea, pe micii artişti–preşcolari şi elevi din clasele pregătitoare și clasele I –IV, ,,la lucru”.
Festivalul ne-a oferit oportunitatea unui schimb de experienţă, o modalitate de popularizare a bunelor practici, între instituţiile de învăţământ partenere: Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși”, Colegiul Național ,,Spiru Haret”, Școala Gimnazială ,,Alexandru Ștefulescu”, Grădinița Novacietc.
În cadrul acestui festival am facilitat copiilor căile magice de inițiere în taina cunoaşterii, prin ascultarea poeziilor, prin recitarea ,,Luceafărul”, ,,Somnoroase păsărele”, ,,Lebăda”, dramatizarea lor ,,Scrisoarea III”, etc.dar și prin intonarea și audierea cântecelor transpuse din lirica eminesciană ,,Pe lângă plopii fără soț”, etc.
Copilăria eminesciană are parfumul florilor de tei, a fost scăldată de „lacul codrilor albastru” şi unduieşte în sufletele noastre ca o lebădă legănată de glasul buciumului.
Suntem bucuroşi că am putut să îi aducem şi în acest an un omagiu ca semn de mulţumire şi recunoştinţă pentru tezaurul lăsat.
Felicitări cadrelor didactice, preșcolarilor și elevilor participanți!
Prof. Ana-Maria Bîzdoacă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here