Festival-concurs pentru formațiile corale din Gorj

1441

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” Stelian Florescu, manifestare destinată formaţiilor corale de adulţi şi copii, are loc pe data de 16 decembrie 2022, la Casa Armatei din municipiul Târgu-Jiu.

Scopul evenimentului este revitalizarea mişcării corale de amatori atât la nivelul şcolilor generale, cât şi al liceelor şi aşezămintelor de cultură.

Concursul se desfăşoară pe patru secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale, grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale și grupuri vocale, iar repertoriul trebuie să cuprindă două piese la alegere, o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internațional, o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă și colinde.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale culturii gorjene, iar jurizarea se va face ţinând seama de repertoriu, valoarea interpretării şi ţinuta scenică.

Se vor acorda premii pentru fiecare secţiune, evenimentul fiind organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here