Festin culinar la Liga Pensionarilor Gorj

388

La inițiativa Comisiei de femei, Liga Pensionarilor Gorj a organizat, marți, 31 octombrie, cea de-a patra ediție a concursului de artă culinară, care este, totodată, o acțiune de socializare a seniorilor. Preparatele prezentate au fost diverse, de la aperitive la deserturi apetisante.

Un adevărat festin culinar au pregătit 14 gospodine, membre ale Ligii Pensionarilor Gorj, care s-au întrecut în prepararea celor mai gustoase aperitive și deserturi. „Acțiunea se înscrie în preocupările Comisiei de Femei. Nu este un concurs propriu-zis, ci mai degrabă o acțiune de socializare, care se termină cu o degustare a preparatelor și concurentele vor primi și câte o diplomă de onoare pentru preparatele pe care le-au făcut. Sunt 14 participante și, spre bucuria noastră, sunt prezenți și președinți de filiale. Noi sperăm că este o inițiativă de bun augur”, a declarat Petre Rădulescu, președintele Ligii Pensionarilor Gorj.Inițiativa organizării evenimentului de ieri a aparținut conducerii Comisiei de femei, care dă asigurări că acțiunea va continua și în anii ce vin. „Avem un obicei de a ne întâlni și de a face niște concursuri de artă culinară la care participă membri din cadrul Ligii și de la alte cluburi din Târgu-Jiu. Produsele sunt strict personalizate, cu multă varietate. Pe această cale, eu doresc să le mulțumesc tuturor doamnelor care participă, prin dorința dumnealor, atunci când vor și ne sprijină să ne simțim bine la aceste manifestări. De asemenea, trebuie să mulțumesc conducerii Ligii și invitaților din județ!”, a preciat Olga Popescu, președinte Comisia de Femei din cadrul Ligii Pensionarilor Gorj.
Preparatele cu care doamnele s-au prezentat, marți, în faţa “juriului” au fost diverse, satisfăcând toate gusturile. Aranjate pe mese, platourile furau privirile celor prezenți, prin aspectul lor apetisant. După susținerea unor scurte alocuțiuni, pensionarii au fost poftiți la masă, savurând delicioasele aperitive, salate, prăjituri și tort. Gospodinele au primit aprecierea degustătorilor pentru efortul depus în prepararea festinului culinar cu care s-au delectat.

Gânduri bune pentru viitor
Petre Rădulescu, președintele Ligii Pensionarilor Gorj, spune că „până la sfârșitul anului mai este, între alte acțiuni, o întâlnire cu un profesor de istorie, care o să vorbească despre evenimentele de la Unire. De asemenea, va fi o deplasare la Alba Iulia de 1 decembrie”.
Cât privește bilanțul acestui an, președintele Rădulescu a precizat că „Anul 2017 a fost cu realizări; am înființat noi filiale în mai multe localități și avem în vedere continuarea acestui proces și în perioada următoare. Pentru 2018 trebuie, în primul rând, să pregătim conferința județeană de dare de seamă și să stabilim acțiunile pe care urmează să le desfășurăm”. Liga Pensionarilor Gorj numără peste 4600. Președintele Petre Rădulescu le transmite “tuturor pensionarilor și persoanelor vârstnice, multă sănătate, fericire și bucurii alături de cei dragi și să ne găsească anul nou sănătoși, cu multe bucurii și cu fețe vesele”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here