Fermierul Condescu îşi face hotel şi bază sportivă la Baniu

552

Dacă lui Marin Condescu nu prea i-a mers treaba cu fotbalul, şi din cât se vede nu-i mai merge nici cu sindicatele, acesta şi-a concentrat toate forţele la Baniu, localitatea în care şi-a realizat, în ultimii trei ani, ferma sa de capre. Condescu îşi va face aici, spun localnicii, şi un hotel, dar şi o bază sportivă, acesta având construit un drum special spre proprietate, opt kilometri de asfalt fiind de altfel proaspăt turnat pe un fost drum de tarla care leagă proprietatea sa de cea a lui Ion Iordache, fostul primar liberal de Turceni, de la Calaparu.

Picture3521Boier Condescu este fermier cu acte în regulă în localitatea Baniu aparţinând comunei Borăscu. Ferma a fost realizată treptat în ultimii trei ani de zile, spun localnicii din Baniu care nu ascund că fostul preşedinte de la Pandurii i-a mai luat pe unul sau altul la muncă din sat, pe proprietatea sa. Unii văd chiar avantaje în stabilirea în localitate a lui Marin Condescu, aceştia considerând că sindicalistul achită anual taxe şi impozite generoase pentru proprietăţile deţinute în localitate. De altfel, localnicii spun că proiectul lui Condescu în Baniu nu se opreşte aici, investiţia fiind prevăzută şi cu un hotel şi cu o bază sportivă, ambele urmând să fie ridicate în vecinătatea fermei şi a lacurilor cu paşte.

Picture3553Drumul „regelui”, realizat printre tarlale
Marea supărare a localnicilor, la adresa lui Condescu, dar şi a autorităţilor locale din Borăscu, este legată însă de asfaltarea drumului de tarla care leagă proprietatea lui Condescu de cea a lui Iordache, şi el destul de legat “afectiv” de Borăscu, având mama din localitate, dar şi o sumedenie de alte rubedenii. “Pentru Scoruşu nu s-au putut asfalta doi kilometri, dar pentru Condescu s-a asfaltat un drum de tarla, pe opt kilometri”, spune, supărat, Aurel Ilea, localnic din Borăscu. Drumul a fost asfaltat recent şi deşi nu are prea mare utilitate, pentru Condescu s-a făcut un adevărat efort, spune Ilea.

Picture3472Căprar şi oier, pe bani europeni
Lui Condescu nu îi prea pasă de nemulţumirile localnicilor din Borăscu. Acesta îşi vede liniştit de caprele sale şi de oile care produc suficient lapte şi brânză pentru băcănia “La Boierul” din Târgu-Jiu, deţinută cu Mădălina Berbecel. De altfel, nici oile lui Condescu nu sunt de fel stresate, dovadă că se odihneau ieri liniştite în saivan. Ferma mai are încă resurse pentru iarnă, dovadă că pe proprietatea, care îl face mai bogat cu câteva zeci mii de euro de la APIA pe Condescu, se vedeau din drum baloţii şi o claie cu fân.
Ferma lui Condescu nu este prevăzută însă cu nicio construcţie luxoasă, spaţiile care ocupă ferma sunt unele pentru unelte, hrană pentru animale şi pentru oile şi caprele sindicalistului. Singurele lucruri moderne sunt două tractoare, unul în incinta fermei şi altul pe terenul pe care îl lucrează Condescu, pentru măicuţele de la Mănăstirea Dealul Mare, aflată în apropiere.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here