Fermierii gorjeni, prea puţin interesaţi de subvenţia pe suprafaţă

311

Procentul de depunere al cererilor de plată pe suprafaţă de către fermierii gorjeni, după o lună de campanie, este de doar 31%. Ceea ce înseamnă că aceştia nu se grăbesc să depună documentaţia pentru obţinerea subvenţiei. Termenul final de depunere a cererilor este 14 mai 2014. După această dată, cei care vor veni să depună actele pentru obţinerea ajutoarelor vor fi penalizaţi.

Centrul judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA Gorj) informează că, în perioada 03 – 31 martie 2014, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de plată pe suprafaţă, un număr de 7.834 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 24.121,35 hectare, ceea ce reprezintă 78% din totalul fermierilor programaţi, respectiv 33% raportat la cererile de sprijin depuse în anul 2013.
“Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele locale sau Centrul judeţean APIA Gorj, în intervalul 03 martie – 15 mai 2014, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014 cererile de sprijin nu mai sunt admise la calcul”, a precizat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.
Centrul judeţean APIA Gorj recomandă fermierilor interesaţi să depună cererile de sprijin: să facă din timp demersurile necesare pentru obţinerea adeverinţei de la primăriile localităţilor pe raza cărora se situează terenurile agricole ale solicitanţilor; să respecte programarea efectuată de APIA Gorj şi să se prezinte la sediul centrelor locale sau central judeţean APIA, în perioada menţionată în invitaţia transmisă prin poştă, pentru a completa şi a depune cererea de sprijin în format standard.
Cererile depuse după data de 1 iunie nu vor mai fi luate în calcul la plată.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here