Fermierii gorjeni pot solicita la Direcţia Agricolă ajutor de minimis

226

Guvernul a aprobat instituirea unei scheme de ajutor de minimis în valoare totală de 24 de milioane de lei pentru eficientizarea activităţii sectorului zootehnic.

Prin schema de ajutor de minimis propusă de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se acordă producătorilor agricoli pentru achiziţionarea de berbeci/ţapi de reproducţie din rase specializate pentru producţia de carne şi lapte. Astfel, se are în vedere selecţia dirijată în direcţia îmbunătăţirii producţiei de lapte şi carne, realizarea de linii şi hibrizi cu potenţial productiv superior, adaptată la cerinţele pieţei autohtone şi externe.
La nivelul judeţului Gorj, derularea sprijinului financiar se va face prin Direcţia pentru Agricultură. Cuantumul sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de: maximum 2.500 de lei/cap berbec din rasă specializată; maximum 2.500 de lei/cap ţap din rasă specializată. Numărul maxim de animale care poate fi achiziţionat de beneficiari se calculează respectând următorul algoritm: achiziţia de berbeci/ţapi de reproducţie se realizează respectând proporţia de un berbec/un ţap la 30 de capete femele ovine/20 capete femele caprine deţinute de beneficiar; numărul maxim de berbeci/ţapi care poate fi achiziţionat de un beneficiar, trebuie să corespundă, aplicând proporţia prevăzută, unui număr de 700 capete femele ovine/350 capete femele caprine.
Suma necesară aplicării ajutorului de minimis va intra în plată către beneficiari începând cu data de 15 noiembrie 2016. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here